23948sdkhjf

Festen blev udskudt – men nu er byggeriet i gang

Den sidste detalje er faldet på plads, og gravemaskinerne er endelig rykket ind på byggepladsen nær Vinge Station i Frederikssund, hvor Slots- og Kulturstyrelsens kommende Fællesmagasin nu opføres. 

Se video fra byggepladsen i bunden af artiklen.

– Jeg sender en stor tak til bygherren, som vi har haft et godt samarbejde med hertil. Det er altid en ekstra tilfredsstillende, når maskinerne kører frem og man kan se det ude i virkeligheden, siger Anette Storm, direktør i DS Flexhal, som har totalentreprisen på det 24.000 kvm store byggeri, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Trods glæden ved endelig at kunne sætte gang i byggeriet blev markeringen af byggestarten uden det festlige ”første spadestik” grundet coronahensyn.

Sikrer fortiden for eftertiden

Magasinbygningen i Vinge skal opbevare kulturarvsgenstande fra Det Kongelige Bibliotek og Nationalmuseet af meget høj national værdi, og der er derfor lagt stor vægt på klimastabilitet, robuste byggetekniske løsninger og et højt sikringsniveau.  

Udover de arkiverede genstande vil bygningen også huse 12-15 arbejdspladser med tilhørende faciliteter. Magasinernes volumen er opdelt i fire individuelle bygninger, med et samlet areal på cirka 24.000 kvm.

DS Flexhals opgave omfatter både projektering og udførelse, herunder også levering og montering af eksempelvis reol- og opbevaringsløsninger og tekniske hjælpemidler og andet materiel fra tre eksterne rådgivere; Gottlieb Paludan Architects, Moe Rådgivende Ingeniører og Bruynzeel Storage Systems.  

Års forarbejde
Lokalplanen var i høring hen over årsskiftet og blev godkendt i foråret. Byggeriet måtte dog vente, da man stod med efterbearbejdning af de forskellige betingelser, fortalte Gerti Axelsen, vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen, i sidste måned til Licitationen - Byggeriets Dagblad.  

– Det har været en lang proces, men det ved vi, når der er en lokalplanproces, projektet skal igennem. Derfor er vi også ekstra glade for endelig at komme i gang, siger Anette Storm. 

Og det er alt andet end en overdrivelse, at kalde det for en lang proces. 

Faktisk er der ikke megen forskel på, hvor lang tid der gik fra underskrift blev sat på kontrakten til byggestart, som der efter planen bliver fra byggestart til aflevering af det store magasin. 

DS Flexhal søgte om prækvalifikation tilbage i september 2016 og startede tilbudsarbejdet i december året efter. I februar 2019 underskrev firmaet så kontrakten på totalentreprisen til cirka 263 mio. kr. 

Nu, ved indgangen til juni 2020 er byggeriet så endelig gået i gang med aflevering sat til februar 2022.

 Video: DS Flexhal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14