23948sdkhjf

Huscompagniet dropper opkøb af Eurodan-huse

Fusionen mellem Huscompagniet og Eurodan-huse er gået i vasken. Det skriver HusCompagniet i en pressemeddelelese.

Ejerne af Eurodan-huse og HusCompagniet indgik i oktober 2019 en aftale om
sammenlægning af de to virksomheder, men det bliver altså ikke til noget. 

- Den aftale har begge parter nu valgt at ophæve som følge af de udfordringer, der er opstået i forbindelse med godkendelsen hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, skriver den store husbygger i pressemeddelelsen. 

Konkurrencemyndighederne udtrykte bekymring
Beslutningen er således truffet inden konkurrencemyndighederne har truffet en beslutning om handlen, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har gennemført omfattende markedsundersøgelser, hvor blandt andet kunder, leverandører og konkurrenter er blevet hørt samt foretaget en række økonomiske analyser.

Styrelsen udtrykte på den baggrund konkurrencemæssige betænkeligheder ved fusionen over for parterne.

- Styrelsens undersøgelser pegede i retning af, at fusionen kunne skade konkurrencen og føre til højere priser på nybyggede typehuse, siger formand for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Finder gamle strategiplaner frem
- Der er ingen tvivl om, at vi er uenige i de bekymringer og analyser, som myndighederne har fremhævet i godkendelsesprocessen. Det er en proces, vi har taget til efterretning, og vi er sammen med Eurodan-huse blevet enige om ikke at gennemføre handlen, siger Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør i Huscompagniet, i en pressemeddelelse i forbindelse med den aflyste fusion.

Samme toner lyder fra Eurodan-huse, hvor topchefen allerede har tanker om fremtiden som egen herre: 

- Når vi ser på de udfordringer, der har været i forbindelse med godkendelsen af sammenlægningen hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, deler vi den fælles beslutning om ikke at gennemføre sammenlægningen, Thomas Dahl, adm. direktør i Eurodan-huse.

- Nu findes ” gamle strategiplaner” frem og vi ser fremad, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079