23948sdkhjf

Underskrift søsætter byggeproces for 200 millions sømandsskole

Svendborg Kommune og SMUC Fonden har den 8. juni underskrevet aftale om SMUC Fondens køb af byggegrunden til søfartsskolen Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) i Svendborg. 

Det markerer samtidig opstart på byggeriet af fremtidens maritime uddannelsesinstitution i Svendborg - samme dag blev opgaven med at opføre Det ny SIMAC også bekendtgjort. Dermed kan entreprenører nu søge om prækvalifikation på udførelsen af byggeprojektet, som ifølge udbudsmaterialet ventes at ligge omkring 200 mio. kr.

Det ny SIMAC i tal

Bygningerne bliver på 12.500 kvm brutto og indeholder:

  • Fællesarealer på 1.880 kvm. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.
  • Undervisningsarealer på 6.585 kvm. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.
  • Administration på 320 kvm med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration.
  • Teknisk service på 1.215 kvm. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

– Aftalen om købet af byggegrunden er et stort skridt for projektet. Det bringer Det ny SIMAC meget tættere på gennemførelse. Nu ser vi frem til licitationen og at vi får en god pris for selve opførelsen. Det er naturligvis også helt afgørende for projektets succes, udtaler Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden, i en pressemeddelese om projektet.

Udbuddet bliver gennemført som udbud med forhandling efter Udbudsloven. De prækvalificerede skal aflevere indledende tilbud medio september, hvorefter der forhandles inden det endelige valg af entreprenør bliver foretaget. 

Forberedelserne er i gang på kajen
I 2022 står Det ny SIMAC's bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv inden for industrien og energisektoren. 

Kommunen er allerede i gang med at forberede byggeriet på Nordre Kaj. Frem til 10. juni bliver de tidligere bygninger for NH Bugser revet ned. Den sorte hal bliver revet ned efter sommerferien. Og Vand og Affald (Svendborg Kommune) omlægger spildevands- og vandledninger, så de kommer til at løbe bagom det nye byggeri. 

– Nye rammer med topmoderne laboratorier og simulatorer, plads til flere studerende og et tæt samarbejde med erhvervslivet skal være med til at sikre vækst og arbejdspladser. Nordre Kaj har i mange år været et industriområde. Som de første på kajen, bidrager vi til at føre industrihavnen ind i en fremtid, der skal komme både Svendborg og hele Danmark til gode, udtaler Jesper Bernhardt, direktør for SIMAC.

Fakta: Det ny SIMAC

Det ny SIMAC’s bygninger skaber rammer om et fleksibelt lærings- og udviklingsmiljø, hvor undervisning, forskning og samarbejdet med erhvervslivet bliver bragt sammen. Det ny SIMAC bliver opført af den private erhvervsdrivende fond: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC) og er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Det ny SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. Bygherres ingeniørrådgiver er Moe.

SMUC Fonden betaler 6,416 mio. kr. for byggegrunden.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109