23948sdkhjf

Snart kan du bo under samme tag som svigermor

Mandag og onsdag er der deller, sovs og kartofler hos svigermekanikken i stueetagen. Tirsdag og torsdag inviteres de gamle op til pasta med kødsovs på 1. sal. 

Scenariet med flere generationer under samme tag er, hvad SK Ejendomsudvikling lægger op til med det nye projekt Bakkehusene i Lisbjerg nord for Aarhus. Projektet og salget af den kommunale grund tæt ved Lisbjergskolen blev godkendt af Aarhus byråd onsdag aften. 

Projektet indeholder op til 82 lejeboliger i to-tre etager, i alt cirka 6.000 kvm, der opføres som byhuse i karrestruktur. 

Mest markante er generationshusene i tre etager, hvor for eksempel børnefamilier, som ønsker at bo og leve sammen med bedsteforældre i en samlet enhed, men alligevel lidt hver for sig, har mulighed for det. 

Bagmændene har ikke tidligere bygget noget som generationshusene, oplyser Kim Branick, medejer af SK Ejendomsudvikling, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

– Vores tilgang er, at vi ser en tendens i samfundet til, at familier kan bo flere aldersgrupper sammen i ét hus, siger han og uddyber: 

– Det, vi giver mulighed for er, at man som familie kan få et generationshus som lejer og ikke skal købe sig til det.

Fritliggende 4-værelses byhuse i to plan er Bakkehusenes anden boligtype. Endelig vil projektet også byde på mindre 2-værelses lejligheder i stueplan med egen have, som henvender sig til eksempelvis studerende og seniorer. 

De mindste enheder udgør cirka halvdelen af boligerne, mens familie- og generationshuse hver kommer til at udgøre omkring en fjerdedel.

Snakker med kendte byggefolk
Inden byggeriet kan gå i jorden venter ni – 12 måneders arbejde med at få en lokalplan igennem, et arbejde der sker sammen med Aarhus kommune, forklarer Kim Branick. Han ser derfor byggestart for sig i midten af 2021 efterfulgt af et års byggearbejde, så de kommende lejere kan flytte ind i de nye boliger på Lisbjerg Bakke medio 2022.

På arkitekt- og rådgiversiden er man derfor ikke nået til opgaven med at lave projektet færdig endnu, oplyser Kim Branick og tilføjer, at byggeriet sandsynligvis bliver udført i totalentreprise af kendte ansigter. 

– Vi har nogle kontakter, som vi har lavet noget med tidligere. Dem starter vi med at spørge, siger han. 

Hvor meget Bakkehusene kan løbe op i, hverken kan eller ønsker Kim Branick at skyde på, da der endnu ikke er aftaler på plads med en entreprenør. Men med 82 enheder bliver det nok ”ikke i den lave ende af et tocifret millionbeløb”.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125