23948sdkhjf

H+H nedjusterer efter negativt kvartalsresultat

Betonvareproducenten kom ud af 3. kvartal med et minus på 17,9 mio. kroner, og yderligere nedgang i markedet i 4. kvartal får nu ledelsen til at nedjustere forventningerne til årets resultat.
En lille fremgang i salget og stigende priser sikrede H+H en vækst i omsætningen på 4 % til 367 mio. kroner i 3. kvartal.

Det har været medvirkende til at forbedre driften med godt 17 mio. sammenlignet med sidste år, men øgede omkostninger til bl.a. ophørende aktiviteter og skat betød alligevel et underskud på 17,9 mio. kroner efter skat – en forværring på 7,7 mio. i forhold til 3. kvartal 2010.

Økonomisk usikkerhed fører til nedjustering
Hos H+H oplyser man, at omsætningen i kvartalet har været væsentligt højere i Tyskland og Danmark, mens der er registreret et lille fald i Storbritannien og Finland.

Samlet udgjorde omsætningen i Vesteuropa 257 mio. kroner mod 236 mio. i tilsvarende periode sidste år. I det østeuropæiske segment var omsætningen en anelse lavere – 110 mio. kroner mod 118 mio. i fjor – efter et kvartal med fremgang i Rusland og Tjekkiet og fald i omsætningen på det polske marked.

For de Vesteuropæiske markeder vurderer H+H-ledelsen følgende:

- Det var H+H’s vurdering ved begyndelsen af 2011, at aktivitetsniveauet i markedet for nyopførte boligenheder havde nået et bundniveau, mens der i 2. halvår 2011 har været indikationer på moderate stigninger, særligt i Tyskland og Skandinavien. Den øgede økonomiske usikkerhed, der er indtruffet i løbet af 3. kvartal 2011, har imidlertid reduceret forventningerne til salgsvolumenerne i markederne i den kommende periode.

De negative prognoser for 4. kvartal medfører, at H+H justerer sine forventninger for den fortsættende forretning for regnskabsåret 2011 til et EBITDA før særlige poster i niveauet 95-100 mio. kroner mod tidligere udmeldt 100-110 mio.

Læs mere om: H+H
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094