23948sdkhjf

Prisvindere fra 2018

H+H Danmark A/S, WOOD STEP A/S og Novopan Klimagulv

H+H R’GO® vandt Byggeriets Miljøpris

I 2018 vandt H+H R’GO® Byggeriets Miljøpris. Den ergonomiske lift gør det muligt for montørerne at montere vægelementer hurtigere og uden tunge manuelle løft.

H+H R’GO®, der kan løfte op til 350 kg, er udstyret med lasere, som gør det muligt for montørerne at håndtere elementerne med stor nøjagtighed. Med tilbehør kan liften løse forskellige opgaver på byggepladsen lige fra montage af bjælker ved hjælp af en speciel bjælkegaffel til løft af paller medmultiplader med blokgaflen.

”Liften er et eksempel på, hvordan vi innoverer i egen værdikæde. Den ergonomiske lift blev skabt, fordi vi oplevede en mangel på håndværkere samt en øget efterspørgsel
på at arbejde hurtigere og mere effektivt ude på byggepladsen. På samme tid kunne vi se, at mange montører havde en masse tunge og uhensigtsmæssige løft i hverdagen,” forklarer Jacob Lypart, direktør for H+H Danmark A/S.

Prisen og anerkendelsen var med til at motivere H+H til at videreudvikle liften og fortsætte den innovative linje, og liften er siden blevet yderligere optimeret med
blandt andet større batterikapacitet.

”Med en optimeret lift kan montørerne montørerne øge effektiviteten på den nye H+H Termoelementet op imod seks gange hurtigere set i forhold til opsætning af H+H Termoblokken og dermed lukke husene hurtigere. Den nye model gør det muligt for montøren at sætte seks af vores egne 350 kg elementer op på blot 15 minutter, ” forklarer Jacob Lypart.

OM H+H:
H+H R’GO® vandt også Patent Nords Innovationspris, samme år som H+H blev Gazellevirksomhed

POLAR STEP vandt Byggeriets Energipris

I 2018 gik Energiprisen til WOOD STEPs certificerede loftstrappeløsning POLAR STEP med POLAR TOPKARM, der med sin isoleringsevne og tæthedsgrad er god for klimaet.

POLAR STEP reducerer udfordringen med kuldebroer. Den topisolerede loftstrappe løser paradokset med, at loftstrapper generelt er dårligt isolerede, på trods af at isolerings- og energikrav til byggeriet stiger.

”I dag bliver mange lofter isoleret med 400-500 mm, mens nogle loftstrapper kun er med 20 mm. Så vi skabte POLAR STEP, der med sine 87 mm har en helt unik isoleringsevne. Tilføjer man topkarmen, så bliver resultatet endnu bedre, fordi topkarmen sikrer en helt tæt loftstrappeløsning,” siger Michael Frandsen, der er direktør i WOOD STEP.

Trappen er PEFC certificeret. Det vil sige, at træet fra loftstrappen kommer fra bæredygtige skovbrug. Energiprisen har medført øget interesse for den klimavenlige trappe.

”Rent professionelt er det jo et kæmpe skulderklap at få sådan en pris, og rent forretningsmæssigt har det givet os et boost, fordi mange efterspørger trappeløsningen,” fortæller Michael Frandsen.

Det isolerende hulrum, der bliver skabt mellem trappen og topkarmen betyder desuden, at trappen ligger beskyttet derinde i luftlommen, og derfor altid
ser ny ud.

OM WOOD STEP:
WOOD STEP er en familievirksomhed stiftet af Peter Ravn, og som i dag drives af sønnen Jacob Ravn og Michael Frandsen. Udover at beskæftige sig med loftstrapper er WOOD STEP Danmarks største leverandøraf etagetrapper i træ og leverer mere end 2000 trapper om året.
Det er WOOD STEPs mål at bygge videre på familien Ravns kærlighed til godt træhåndværk.

NOVOPAN KLIMAGULV vandt Byggeriets Klimapris

Klimagulvet, der er et Svanemærket undergulv til gulvvarme i Skandinavien, består overvejende af genanvendte råvarer.

NOVOPAN KLIMAGULV er et klimavenligt alternativ til traditionelle gulvvarmeløsninger, hvor varmelegemer støbes ned i betonen. Klimagulvet er udlagt direkte i spånpladerne under gulvet.

”Det tager typisk omkring 8-10 timer at opvarme beton, men med klimagulvet tager det kun omkring 1-2 timer at regulere varmen, hvilket er meget bedre for både beboerne, økonomien og klimaet, siger Per N. Mortensen, der er key account manager hos Kronospan. Energibesparelsen vil typisk være 5-8 %.

NOVOPAN KLIMAGULV er en 22 mm eller 25 mm sporet undergulvsplademed fræsede spor til 16 mm eller 20 mm varmeslanger til vandbaseret gulvvarme.

”Langt hovedparten af råvarerne til pladeproduktionen er genanvendt træaffald, og det resterende er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove,” forklarer Per N. Mortensen

Gulvet har fået Svanemærket på grund af den høje andel af genanvendte råvarer og Kronospans fokus på cirkulær økonomi i produktionen.

”Vi er meget stolte af at vinde prisen, fordi det bekræfter os i, at det, vi gør, er det rigtige, fortæller Per N. Mortensen.”

Prisen har også betydet en øget interesse fra byggeriet, der har fået øjnene op for klimagulvet, som ikke er blevet dyrere, fordi det er grønt.

OM KRONOSPAN:
Kronospan indsamler sorteret affaldstræ, og bruger det som råstof i produktionen af spånplader til byggeri, møbel-, køkken- og træindustrien.
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078