23948sdkhjf

A. Enggaard klar med OPP-byggeri til en halv milliard

Udlændingestyrelsen har netop slået dørene op til sine 9.900 kvm nyopførte lokaler i Næsted, som fremover skal huse styrelsens godt 400 medarbejdere og et borgerservicecenter. 

Fakta: OPP-bygningen i Næstved

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Investorer: Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension

OPP-leverandør: A. Enggaard

Bruger: Udlændingestyrelsen

Totalentreprenør: A. Enggaard

Rådgivere: Aart Architects og Arne Elkjær

Kontraktsum: 480 mio. kr.

Areal: 9.900 kvm, samt 1.100 kvm kælder

I går blev bygningen officielt indviet med en prominent talerrække med indlæg fra både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og transport- og boligminister Kaare Dybvad, Udlændingestyrelsens direktør Niels Henrik Larsen og borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen.

På talerstolen var også afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard, som er OPP-leverandør og totalentreprenør på projektet. Han gjorde status på processen, der er forløbet planmæssigt siden første spadestik i 2018 - også selvom mørke coronaskyer trak ind over byggepladsen i foråret: 

- Projektet er til vores alles store tilfredshed afleveret inden for den aftalte tid, til aftalt budget og i den aftalte kvalitet, selvom vi har været udfordret af den helt særlige situation omkring COVID-19. Der skal derfor lyde en kæmpe ros til alle involverede medarbejdere og vores samarbejdspartnere, som har formået både at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og samtidigt holde tidsplanen, sagde afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach, ifølge en pressemeddelelse fra entreprenørfirmaet. 

Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension er investorer på projektet, mens Aart Architects og Arne Elkjær har været tilknyttede rådgivere. 

Ni projekter på 10 år
Byggeriet er opført som et Offentlig Privat Partnerskab (OPP) og er A. Enggaards 9. OPP/OPS-byggeri inden for de seneste 10 år. Heraf er flere – ligesom Udlændingestyrelsens nye bygning – bestilt af Bygningsstyrelsen.

For det konkrete projekt indebærer OPP-aftalen, at A. Enggaard skal stå for drift, vedligehold og rengøring af bygningen frem mod 2040.

Balance mellem videndeling og faglig fordybelse

Den nye bygning er på cirka 10.000 kvm samt 1.100 kvm kælder og rummer blandt andet et stort borgerservicecenter.

Der har været et stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser.

Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og er tilpasset eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen. Der er også etableret en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen er placeret ud til det grønne område ved Munkebakken. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125