23948sdkhjf

Som brødre vi dele - Enggaard-klanen splitter familiekoncernen op

Jørgen Enggaard opgiver kontrollen over familieforetagendet ved at sælge de stemmetunge aktier i milliardvirksomheden, bygge- og udviklingsaktiviteten i A. Enggaard Holding-koncernen, kranvirksomheden i BMS-koncernen, samt A. Enggaard Ejendomme A/S. 

Dermed er det langvarige generationsskiftet fra 2. til 3. generation fuldbragt, skriver Nordjyske

Med generationsskiftet er ejerforholdene i Enggaard-virksomheden også ændret markant. 

Som brødre vi dele
Hidtil har Jørgen Enggaards to sønner Asger og Jens været daglig leder i henholdsvis A. Enggaard-koncernen og BMS. Ejerskabet til de to virksomheder har derimod været delt mellem de to brødre, så de på kryds har ejet den samme andel af kranvirksomheden og af byggevirksomheden. 

Den konstruktion er nu fortid, og familievirksomheden delt mellem de to brødre som led i generationsskiftet 

Jens og Asger Enggaard har hver ejet 48,8 pct. af aktierne i A. Enggaard Holding, A. Enggaard Kraner og A. Enggaard Ejendomme, mens Jørgen Enggaard har haft de resterende 2,5 pct. Nu har de to brødre 97,5 pct. ejerskab i virksomhederne, de hver især leder. 

- Det er bedst for virksomhedernes langsigtede udvikling, at ejerlederne også samtidig er majoritetsaktionærer i selskaberne, siger Jens Enggaard til Nordjyske. 

Samme toner lyder fra broderen: 

- Som familievirksomhed kan vi arbejde med en meget lang planlægningshorisont, og det sikrer en stabil og sund udvikling af virksomhederne. Nu har vi taget de sidste skridt i generationsskiftet, der først og fremmest har til formål at sikre nogle robuste virksomheder og arbejdspladser for et stort antal medarbejdere, siger Asger Enggaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125