23948sdkhjf

Fem entreprenører kæmper om 115 boliger på en p-plads i Aarhus

Casa, Dansk Boligbyg, JCN Bolig, JFP og Q-Construction. De fem entreprenørvirksomheder står hver især i spidsen for et af de hold, som Boligkontoret Århus har prækvalificeret til et nyt boligprojekt centralt i Aarhus.

Det oplyser Erik Frehr, Bygge- og Innovationschef ved Boligkontoret Århus, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

De prækvalificerede hold

Casa
Underrådgivere:
Erik arkitekter
Drias Rådgivende Ingeniører
ByMunck

Dansk Boligbyg
Underrådgivere:
Rubow Arkitekter
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

JCN Bolig
Underrådgivere:
P+P Arkitekter
Møller Grønborg
Ingeniører’ne
Ekolab 

Jørgen Friis Poulsen
Underrådgivere:
Luplau & Poulsen
Adept
Niras 

Q-Construction
Underrådgivere:
Kant Arkitekter
Moe Rådgivende Ingeniører
Vega Landskab

Bebyggelsen, som bliver Boligkontoret Århus Afdeling 84 omfatter 30 almene familieboliger og 85 almene ungdomsboliger med et samlet bruttoareal på cirka 5.800 kvm. 

Boligerne skal opføres på en nuværende parkeringsplads ved krydset Nørrebrogade - Nørre Boulevard i Aarhus, lige sydøst for Universitetsparken. 

Projektets anslåede værdi er 76 mio. kr. eksklusive moms. Kontrakten udbydes i "omvendt licitation", så det er totalentreprenørens evne til optimering af støtteberettiget areal, der afgør totalentreprisesummen.

I forhold til bæredygtighed er det et krav, at boligerne skal DGNB-certificeres til platin eller guld – mindstekravet er guld. Udbudskravene er optimeret således, at tilbudsgivere der tilbyder platin opnår størst mulig disponeringsfrihed. 

Mere bæredygtighed i hjertet af Aarhus
Få hundrede meter mod syd står Boligkontoret Århus bag et andet markant projekt med bæredygtighed i højsædet, Knudrisrækkerne, som sigter mod en DGNB-guld certificering.

De nye boliger udføres desuden i træ som en hybridkonstruktion, og bliver med sine fem etager landets højeste boligbyggeri i træ.

På Knudrisrækkerne er totalentreprisen lagt i hænderne på et de hold, som aktuelt er i spil til på Afdeling 84, nemlig Q-Construction med Kant Arkitekter, Moe og Vega Landskab som underrådgivere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11