23948sdkhjf

Corona koster flere måneders forsinkelse på universitetshospital

Færdiggørelsen af den nye senge- og behandlingsbygning på Sjællands Universitetshospital i Køge bliver forsinket med fire måneder. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Forsinkelsen giver dog ikke fordyrelser af byggeriet. 

Covid-19 forholdsregler i det daglige arbejde, problemer med at skaffe medabejdere og materialer til byggepladsen er blandt udfordringerne, som totalentreprenøren Køge Hospital Project Team har kæmpet med de sidste måneder. 

–  Covid-19 har konsekvenser både internationalt, nationalt og regionalt, så det er ikke noget stor overraskelse, at det også får betydning for tidsplanen for byggeriet, siger regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Den nye senge- og behandlingsbygning er første etape på universitetshospitalet. Totalentreprenør på projektet til 2,4 mia. kr. er et joint venture bestående af de italienske entreprenører Itinera og CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende ingeniører.  

Indflytningen i den første sengebygning, der skulle stå klar næste efterår, sker nu i perioden medio april til medio maj 2022. Den sidste nye bygning skal stå færdig i april 2025 ifølge den nye tidsplan. 

– Forberedelserne til indflytningen har også lidt under Covid-krisen, så alt i alt giver det os muligheden for at hospitalets personale kan blive godt klædt på til at arbejde i de nye rammer, siger projektdirektør Helle Gaub.

Fakta: Sjællands Universitetshospital i Køge

Sjællands Universitetshospital bliver Region Sjællands hovedsygehus med forskning og højt specialiseret behandling. Den sidste nye bygning færdiggøres i april 2025. 

Universitetshospitalet opføres for et budget på 4 mia. kr. (2009 priser), og der skal bygges 185.000 kvm.

  • Normalsenge: 719
  • Akutsenge: 70
  • Undersøgelsesrum (2 typer): 158
  • Intensivpladser: 38
  • Rum til kirurgiske indgreb: 41
  • 1950 parkeringspladser
  • Byggeriet udføres som energiklasse 2020-byggeri
  • Byggeriet er baseret på standardisering af rum og funktionsarealer

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142