23948sdkhjf

Prisregn over Kulturværftet

Aart Architects og ingeniørfirmaet Søren Jensen har på blot en uge modtaget Tyndpladegruppens Arkitekturpris 2011 og den internationale Structural Award 2011 for Kulturværftet i Helsingør.
Glæden var naturligt nok stor hos Aart Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma i den forgangne uge, hvor Kulturværftets markante arkitektur og udfordrende facadekonstruktion i glas, stål og perforerede aluminiumsplader blev hædret i både indland og udland. Med få dages mellemrum.

Fredag den 18. november løb Kulturværftet således med en af hovedpriserne, da Structural Awards 2011 blev uddelt i London. Structural Awards betegnes som Ingeniørernes Oscar, og Kulturværftet var som det eneste danske byggeri nomineret til den prestigefulde pris, hvor det vandt prisen for bedste “Community and Residential Structure”.

Hædret af kollegerne
Torsdag den 24. november gjaldt det Dansk Ståldag, hvor Kulturværftet blev hædret af fagkolleger og modtog Tyndpladegruppens Arkitekturpris 2011.

Prisen er på 100.000 kroner og tilfaldt Kulturværftet, fordi det på innovativ vis er lykkedes at integrere tyndplader i den avancerede facadekonstruktion, der omslutter de historiske skibsværftsbygninger. De bygninger, som efter en omfattende renovering nu rummer udstillingslokaler, koncertsale og Helsingørs nye hovedbibliotek.

- Efter sin gennemgribende ombygning udtrykker den krystallinske, sejlinspirerede facade i glas og tyndplader på fornem vis en markant, moderne identitet, som går i dialog med det historiske havneområde, fremhævede Tyndpladegruppens formand, Lars Nørskov Pedersen, i begrundelsen for valget af Kulturværftet som vinder arkitekturprisen, der uddeles hvert andet år.

- Tyndpladegruppens Arkitekturpris er en fantastisk anerkendelse af vores og vores gode bygherres vision, da prisen hædrer byggerier, der både udtrykker et højt teknisk og kunstnerisk niveau. Og så er det ikke mindst en stor ære at få en sådan pris af kompetente fagfæller, pointerer Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects.

Fakta om Kulturværftet i Helsingør
• Projektets samlede byggesum udgør ca. 300 mio. kroner, heraf ca. 6 mio. kroner til arbejdet med tyndplader.

• Omfanget af tyndplader udgør ca. 1.200 m² perforerede plader til solafskærmning plus ca. 300 m² lukkede plader med en samlet vægt på omkring 9,3 tons.

• Desuden er der brugt perforerede plader på undersider af alle gangbroer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094