23948sdkhjf
>

Dolle køber sig ind i genrejst trappeproducent

BV Trappen i Thy har fået ny ejerkreds, der blandt andet tæller lofttrappeproducenten Dolle.

Aktiemajoriteten har BV-direktør Peter Vang sikret sig, og dermed øger trappedirektøren, der siden BV Trappens genrejsning i 2016 har stået i spidsen for foretagendet, sin ejerandel fra 10 til 60 pct.

– Det kom sig af, at vores hovedaktionær gerne ville afhænde sin aktiepost, og derfor kom jeg på banen, fortæller Peter Vang.

Ny organisation

Det var tidligere majoritetsindehaver Poul Mikael Bjørnskov, der indtil handlen sad på 90 pct. af aktierne i BV Trappen.

Med salget af sin aktiepost har han også forladt bestyrelsen, hvor han har siddet på formandsposten, siden BV Trappen i 2016 blev genrejst efter en konkurs samme år.

Således er der med den nye ejerkreds også konstitueret en ny bestyrelse. På formandsposten sidder Robert Hove, direktør i Thy Erhvervsinvest, mens Francois Grimal og Peter Vang er menige medlemmer – sidstnævnte peger på, at bestyrelsen meget vel kan blive suppleret i den kommende tid.

– Det skyldes også, at de, der ellers var på banen, måske ikke ville give det bedste setup, så jeg har kæmpet for at finde en konstellation, der kunne løfte opgaven, uddyber han.

Den konstellation er nu på plads, og består udover Peter Vang af investeringsfonden Thy Erhvervsinvest og altså lofttrappeproducenten Dolle, der hver har overtaget 20 pct. af selskabet.

Læs også: Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

– Jeg føler virkelig, at vi er kommet til at stå stærkere med den konstellation; ikke et ondt ord sagt om kapitalfonde, men det her er en anden form for tålmodige penge, så vi kan se tingene i et længere perspektiv, fortæller Peter Vang.

Han peger desuden på, at Dolle ikke blot kommer med en check men også med et kendskab til trappeproduktion.

– Eksempelvis har de jo indført en meget høj grad af automatisering, og det er helt sikkert noget, vi sagtens kan lære af, lyder vurderingen.

Og også hos Dolle har man blik for de mulige synergier, den nye konstellation kan skabe.

Læs også: Nyt om navne

– Vi stoppede produktion af specialtrapper i 2011, men har mærket øget efterspørgsel fra markedet, og vores salgsselskaber har længe ønsket at disse produkter igen kunne indgå i vores sortiment. Jeg er derfor overbevist om, at det samarbejde, vi nu indleder med BV Trappen, vil resultere i nogle gode synergier på både afsætning og indkøb i begge virksomheder, udtaler Dolle-direktør Francois Grimal om opkøbet.

Synergier og eksport
Ifølge Peter Vang kommer de to nye medejere med hver deres forcer.

– Thy Erhvervsinvest kommer med en masse ledelseserfaring og giver masser af muligheder for sparring; et lille kuriosum er, at det faktisk er Francois Grimal fra Dolle, der sidder som formand, så på den måde blev kontakten til Dolle også skabt, fortæller han.

Og det står meget klart for trappedirektøren, hvad den kontakt kan kaste af sig.

Læs også: Det trapper opad igen for BV

– De er jo en stor virksomhed med datterselskaber i Kina og Europa, og de har et rigtig godt salgsnet både i Danmark og ude i Europa, så hvis vi kigger ud, kan vi i hvert fald helt sikker nyde godt af det, lyder vurderingen.

For nuværende bliver BV Trappens trapper primært afsat til det danske marked, med en lille smule eksport til det svenske, men på længere sigt kigger Peter Vang ud i verden.

– Vi har nydt rigtig godt af den høje aktivitet i byggeriet og har rygende travlt for tiden, men ingen forventer jo, at den aktivitet fortsætter, så vi skal ud og afsøge nogle andre markeder, fortæller han og fremhæver særligt Tyskland og Skandinavien som oplagte områder.

Det er imidlertid ikke noget, der skal sættes ind på lige med det første.

– Det kræver noget mere kapacitet og nogle flere ressourcer, så vi er ikke kommet så langt ad den bane endnu, men vi vil bestemt gerne kunne sprede os lidt, forklarer Peter Vang.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.127