23948sdkhjf

NCC skal bygge under Aarhus for 79 millioner

En ny p-kælder og to pasager under både køre- og letbane skal være med til at omdanne Aarhus' tidligere kommunehospital til nyt universitetscampus

NCC har netop vundet totalentreprisen fra FEAS på både en parkeringskælder og forlængelser af to tuneller i Aarhus, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Opgaven skal være med til at forbinde det tidligere kommunehospital ved Nørrebrogade med Universitetsparken på den modsatte side af vejen. Det sker, fordi hospitalsbygningerne overtages af Aarhus Universitet, efter akutmodtagelse og øvrige funktioner flytter til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Honoraret for entreprisen lyder på 79 mio. kr.

- Jeg er glad for, at vi har vundet opgaven for FEAS. Det er en spændende og udfordrende opgave, vi står over for. Vi binder to bydele sammen, og er med til at skabe Universitetsbyen, siger Søren Andersen, områdedirektør i NCC, i meddelelsen.

Projektdirektør fra FEAS, Erik Pagaard Nielsen, tilføjer:

Læs også: Dansk dyk hos NCC er helt som det skal være

- I vores udbud har vi søgt efter en kreativ entreprenør med særligt fokus på byggegrube, fundering og konstruktioner, og det har vi fået i valget af NCC. Nu ser vi frem til at få udarbejdet et detailprojekt, så vi kan realisere de nødvendige parkeringspladser for udviklingen af Universitetsbyen.

Den nye parkeringskælder under kommunehospitalet skal have plads til 140 biler og opføres, så der senere kan bygges en bygning på fem etager ovenpå. De to passager under Nørrebrogade, som skal forlænges, bliver til gående trafik og cyklister.

NCC kommer til at udføre arbejdet i et samarbejde mellem Hercules Fundering og NCC Råhus, og arbejdet vil løbe over to etaper. En første i 2021 og en anden etape i 2023-2024.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172