23948sdkhjf

STB Byg totalrenoverer boligblok

STB Byg har hovedentreprisen på ombygningen af blok 15 i Varbergparken i Haderslev, som C.F. Møller har udformet ny identitet til.
STB Byg A/S er gået i gang med en omfattende totalrenovering og ombygning af blok 15 i Varberparken i Haderslev.

Efter at blokkens beboere er sluset til andre lejligheder er håndværkerne rykket ind og skal i det næste års tid rive ned, bygge om og bygge op, så blok 15 kan leve op til de nye intensioner, som arkitektfirmaet C. F. Møller i samarbejde med Haderslev Andelsboligforening har skabt for Varbergparken.

Skrælles ind til råhuset
Renoveringen indebærer bl.a., at de gamle træskeletfacadeelementer bliver demonteret ind til råhuset, hvorefter der monteres nye tidssvarende træskeleteelementer, som opfylder de nye energi/tæthedsmæssige krav i BR10. Alt indvendigt i bygningen – herunder gulve, installationer, inventar m.v bliver demonteret og udskiftet.

Der bliver ændret på indretningen af boligerne og der skal etableres nye adgangsforhold samt elevator og trappetårne. Det betyder, at der også skal foretages konstruktive indgreb i de bestående skillevægge og etagedæk.

Det er STB Byg, der har hovedentreprisen på det omfattende projekt, hvor Hundsbæk & Henriksen A/S er med som rådgivende ingeniører. Byggeriet står bygherren i 29 mio. kr., og når blok 15 genopstår, vil den udover de mange fysiske og kosmetiske ændringer være optimeret til lavenergiklasse 1 efter BR 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125