23948sdkhjf

Beton-tvist: Byggekæmpe politianmeldt af Københavns Kommune

Opdateret kl 9.25 med kommentar fra Bach Gruppens direktør, Lene Christensen.

Bach Gruppen er blevet politianmeldt af København Kommune. Det skete i slutningen af marts, skriver TV2.

Anmeldelsen hænger ifølge kommunen sammen med, at den midtjyske entreprenør ikke har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for kvaliteten af bundpladen under et 86 meters højhus i projektet Bryggens Bastion på Amager.

Bach Gruppens direktør, Lene Christensen, afviser problemerne.

- Det er ikke rart. Vi mener, at vi har sendt fyldestgørende oplysninger til kommunen. Og vi mener også, at vi efterfølgende har haft nogle gode drøftelser med kommunen, og fundet en god løsning for at bevise, at vi har ret, siger hun til TV2. 

Fakta: Bryggens Bastion

Bryggens Bastion tæller 125.000 kvm bolig- og erhvervsareal.

Projektet består af otte karréer og to slanke tårne med hhv. 23 og 30 etager (86 og 99 meter).

Redegørelse har ikke afsluttet sagen

Bach Gruppen blev af det rådgivende ingeniørfirma Norconsult oprindeligt anbefalet en betonstyrke af klassen C35 til bundpladen. 

Efter politianmeldelsen hyrede entreprenøren samme ingeniørfirma til at lave en redegørelse, hvor de mange følgesedler til levering af de 3.100 kbm beton anvendt til støbning af bundpladen blev gennemgået. Gennemgangen viste, at to tredjedele af betonen ikke havde en anbefalede kvalitet. 

Konklusionen i redegørelsen lyder ifølge TV2, at "alle krav til betonkvaliteten overholdt eller udført bedre i den udførte bundplade", samt at "på den baggrund vurderes den reducerede styrke ikke at have nogen betydning for bygningens sikkerhed". 

Sagen er dog ikke slut endnu. 

Teknologisk Institut udtog i juli en boreprøve af bundpladen, som skal testes efter alle kunstens regler. Først når det er sket vil Københavns kommune tage stilling til næste skridt.

Bach Gruppen har ikke yderligere at tilføje, lyder det i et mailsvar fra Lene Christensen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Forsidefoto: Colourbox

Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203