23948sdkhjf

96 egestammer danner blafrende facade på læringscenter

96 egestammer på 40x40 centimeter, en højde på op til ni meter og en vægt på knap to tons. Det er ikke helt almindelige træbjælker, der skal udgøre fronten på det 4.000 kvm nye læringscenter Life Campus i Lyngby. 

Arkitekturen på det nye læringscenter er kendetegnet ved sine massive egetræssøjler på facaden. Det gælder særligt ved indgangen, hvor 12 af de massive egetræssøjler er designet, så de åbner bygningen for den besøgende som et slør eller klæde, der blafrer blidt i vinden. 

De ’blafrende’ egetræsstammer er netop ankommet fra Tyskland, og håndværkerne er i fuld gang med at forarbejde træet og montere de enorme søjler på bygningen. 

– Vi har arbejdet en hel del med egetræ før, men dette er helt særligt, fordi dimensionerne på træet er så voldsomme. Jeg tror ikke, der er noget lignende andre steder i verden. Vi er helt oppe at køre over det her, siger tømrer Marko Krogsgaard fra Krogsgaard & Co., der blandt andet har stået for tømrerarbejdet på Nomas nye restaurant. 

Natur og teknologi smeltet sammen

Designet af centret tager udgangspunkt i STEM-fagene (science, teknologi, engineering og matematik), og facaden er inspireret af DNA-strenge, Fibonacci-strukturer og andre matematiske mønstre. Samtidig understøtter arkitekturen et ønske om at integrere bygningen og naturen. 

Life Campus åbner sit store naturfaglige undervisningslaboratorium for grundskoler og ungdomsuddannelser fra hele landet, som kan besøge stedet i forbindelse med planlagte naturfagsforløb. 

Der arbejdes på, hvordan naturområdet omkring bygningen bedst muligt kan bruges som et ’udelæringsrum’ med engagerende kunst, udelaboratorier og shelters. Udeområderne skal både bruges til undervisning og vil stå åbent for alle, der har lyst til at bruge dem.

17 bygger læringscentret

Life Campus omfatter 4.000 kvm tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med GHB Landskab og Cowi. 

Læringscentret får Novozymes nye Innovation Campus og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som naboer. Centret er da også en del af Life-initiativet under Novo Nordisk Fonden, der skal styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge, og centret bliver tilgængelig for skoler i hele landet.  

17 entreprenører er involveret i byggeriet af Life Campus:

- Ajos A/S
- C. C. Brun Entreprise
- CRH Concrete
- Langbjerg ApS
- HSHansen
- Krogsgaard og Co.
- KN Tagdækning
- Husum Entreprise
- Deko P/S
- Viebke & West Malerfirma
- BTN Byg
- Brønnum ApS
- SIF Gruppen
- IMS/VVS
- E. Klink A/S
- Kone
- OKNygaard

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14