23948sdkhjf

Gode erfaringer med lærlinge hos Bo Michelsen

Ved Bo Michelsen A/S ser man fordele i at byggefirmaer stilles overfor krav om et vist antal praktikpladser. Selv har firmaet ca 10 % lærlinge og praktikanter.
Hos entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S i Tønder er 10 % af medarbejderstaben lærlinge eller praktikanter med hovedvægt på praktikpladser inden for murer- og struktørfagene.

- Det er vores holdning, at vi selv må påtage os et ansvar for at få udlært kvalificeret arbejdskraft, så vi undgår fremtidig mangel på veluddannede murere og struktører, siger Tage Stork, uddannelsesansvarlig hos Bo Michelsen A/S.

Entreprenørfirmaet har en lang tradition for at uddanne lærlinge, og der er efterhånden løbet op ca. 35.

Mindre virksomheder sender lærlinge videre
Virksomhedens størrelse på mellem 80 og 90 medarbejdere forpligter også til at have praktikpladser. ”

- Netop størrelsen bevirker, at de unge mennesker får en meget alsidig uddannelse, idet der er mange specialer samlet i vores virksomhed, forklarer Tage Stork.

Han bliver også ofte kontaktet af små murervirksomheder om praktikophold på typisk en måned, fordi de pågældende virksomheder ikke har mulighed for at uddanne en lærling inden for særlige specialeområder, for eksempel som flisemurer.

Fordele ved samarbejdsaftaler
Af regeringsgrundlaget fremgår det, at den ny regering vil tage sociale klausuler i brug for at garantere praktikpladser. Dermed kan eksempelvis kommuner stille krav til virksomheder om at oprette praktikpladser i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter.

- Det er en god idé med samarbejdsaftaler, der sætter krav til firmaer om et vist antal praktikpladser. Derved skabes der fokus på problemet, mener Tage Stork, der også er næstformand for uddannelsesudvalget for mureruddannelsen ved EUC Syd.

Tage Stork mener ikke, at lærlinge vil fortrænge udlærte medarbejdere, for der er krav til virksomhederne om en vis procentdel uddannet personale, for at man kan godkendes til at have praktikpladser. Desuden er det et spørgsmål om at tænke praktikpladser ind i virksomhedens planlægning. Således har man hos Bo Michelsen A/S ”håndplukkede” medarbejdere i de enkelte sjak, der står til ansvar for, at lærlingene får den rette uddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094