23948sdkhjf

Formand: Bedste år for betonelementer siden 2008

Betonelement-Foreningen vurderer, at 2011 bliver det bedste år for branchen siden finanskrisens indtog.
Midt i byggeriets omfattende krise blæser der nu mildere vinde omkring den danske betonelement-industri.

Betonelement-Foreningens direktør, Poul Erik Hjort, fortæller til Berlingske, at branchen styrer mod en samlet omsætning på ca. 2 mia. kr., og det vil i så fald blive det bedste år siden 2008. I 2009 og 2010 nåede branchen bunden med omsætningstal omkring 1,5 mia. kr.

Forklaringen på årets fremgang er primært, at der er kommet gang i nyt almennyttigt boligbyggeri, men også investeringer i landbruget løfter omsætningen på de danske elementfabrikker.

Fremtidens vækst ligger på eksportmarkederne
Trods de flotte vækstrater er der dog ingen grund til ubehersket jubel. Pt. ligger produktionen på et højere niveau end ordreindgangen, og det betyder, at der må forventes kapacitetstilpasninger i det nye år.

I den forbindelse kan det være en god idé at satse på eksportområdet, som i dag udgør godt 5 % af branchens omsætning. Poul Erik Hjort håber, at det kan lade sig gøre at øge eksportandelen til 10 % i løbet af 2012:

- Vi har i Danmark nogle meget rationelle anlæg til produktion af beton-elementer og derfor kan vi godt være prismæssigt i Sverige og Norge, hvor efterspørgslen er større end i Danmark, siger branchedirektøren til Berlingske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142