23948sdkhjf

Nyt rådhus og kulturhus i Hobro - fire foreløbige bud

Et splinternyt byggeri på Store Torv i Hobro, der rummer et moderne bibliotek og alle de administrative funktioner, som Mariagerfjord Kommune i dag har på tre forskellige adresser i byen. 

Råd- og kulturhusplanerne kan blive en realitet som ét af de initiativer, der skal være med til at puste mere liv i bylivet og detailhandlen i Hobro. Med tyk streg under kan. For meget skal falde på plads, inden kommunen vælger at sætte spaden i jorden. 

Kommunen har ikke eksisterende lokaler, der kan rumme projektet, så meget står klart. Nu gælder det derfor en kortlægning af, om der er plads til alle ønskerne på det udvalgte areal på Store Torv, fortæller Stine Møller Pedersen, konsulent for erhverv og vækst i Mariagerfjord Kommune. 

Samlingen af den kommunale administration gælder funktionerne i Hobro, mens kommunens kontorerne i Hadsund, Arden og Mariager ikke er del af rådhusplanerne, understreger hun. 

Udpeger rådgiver næste måned 

I første omgang inviterer kommunen fire rådgivere som led i en forundersøgelse til at give hver deres foreløbige bud på, hvordan et nyt rådhus- og biblioteksbyggeri kan blive en dynamo for midtbyen. 

Hvem de fire rådgivere er, er ikke officielt endnu, oplyser Stine Møller Pedersen. Til gengæld står det fast, at den rådgiver, der kommer med det, som ender med at blive vurderet som bedste bud, vinder retten til at udarbejde en forundersøgelse, som belyser mulighederne for at skabe de ideelle rammer. 

Hvilen rådgiver, der får æren og opgaven, bliver afgjort i september. 

Bliver klogere i foråret 

Forundersøgelsen skal blandt andet svare, på hvilke funktioner der skal samles, hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre og ikke mindst, hvor meget det kommer til at koste. 

Usikkerheden om økonomien skal også ses i lyset af, at man endnu ikke ved, hvad det giver mening at putte ind i det nye hus. Administration og bibliotek er givet, men om der oven i hatten skal være teater, biograf eller andre kulturinstitutioner skal ifølge Stine Møller Pedersen klarlægges – ikke mindst i dialog med byen. 

Økonomisk er der også udsigt til besparelse på driften af bygninger og faciliteter, hvis det ender med nybyg og farvel til gamle bygninger. 

Byrådet vil blive præsenteret for resultatet af forundersøgelsen i begyndelsen af det nye år. Udfaldet af den politiske behandling skulle så gerne danne grundlag for, om kommunen får videre med råd- og kulturhusplanerne, eller om idéen lægges død.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078