23948sdkhjf

Friis & Moltke tegner ny multihal i Borup

Nils Wium er entreprenør på byggeri af den nye multihal ved Borup Skole, som arkitektfirmaet Friis & Moltke har tegnet.
Arkitektfirmaet Friis & Moltke har udformet den nye multihal ved Borup Skole.

Arkitektfirmaet vil med udformningen understrege hallens selvstændighed. Det kommer blandet andet til udtryk ved en let vinkling, der igen giver mulighed for at hallen åbner sig mod de besøgende. Bygningen der skalamæssigt drosles ned og med sit udkragede tag, danner en skærmet modtagelse og samtidig rum for at vente og tage imod.

Den nye multihal, som bliver 800 m². Projektets bygherre er Køge Kommune. Entreprenør er tømrer- og entreprenørfirmaet Nils Wium, mens ingeniør er Morten Niemann Rådgivende Civiliingeniører.

Flersidig anbendelse
Det har været et udtrykt ønske at Borup Ny Multihal skulle have et andet udtryk end den klassiske sportshal, med stålspær og eternitbeklædning. De rundede hjørner er ligeledes med til at give bygningen karakter og signalere en moderne bygning, der rummer nye rum for udfoldelse. Materialeholdningen og farverne skal ligeledes appellerer til en flersidig anvendelse.

Indretningen er enkelt og rationel. Ankomst arealet der også er foyer er det centrale rum hvorfra al offentlig aktivitet udgår. Det er herfra man let går til enten herre eller dame omklædningen og det er herfra køkkenet nås. Dette er placeret så der let kan etableres adgang direkte mellem køkken og sal/hal. Dette giver optimale muligheder hvis hallen skal anvendes til mere festlige arrangementer hvor køkkenet inddrages.

Facaderne er ved vandrette opdelinger og markeringer visuelt brudt ned i overkommelige størrelser og er med til at give bygningen retning og karakter. De runde former med til at udtrykke bevægelse og fart og signalere uhøjtidelighed. Den vandrette deling åbner facaderne og som del af det anslåede tema, trækkes det lægivende udhæng på enkel og karakterfuld måde ud af den ellers massive bygningskrop.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125