23948sdkhjf

Pihl & Søn vil opføre nyt Musik- og Teaterhus i Odense

Et konsortium med E. Pihl & Søn og Kemp & Lauritzen er gået sammen om at byde på det 32.000 m² store Musik- og Teaterhus i Odense.
De erfarne entreprenører E. Pihl & Søn A.S. og Kemp & Lauritzen A/S vil sammen med Odense kommune stå for gennemførelsen af det unikke Musik- og Teaterhus i Odense, der beløber sig til anslået 500 mio. kr.

Til projektet er etableret konsortiet ”PIHL– K&L Gruppen”, som dermed er klar til at lægge den første byggesten i milliardtransformationen af Odenses bymidte.

- Vi er begejstrede for, at PIHL– K&L Gruppen - netop i denne krisetid – vil være med til at sikre, at vi får realiseret vores drøm om et nyt og ambitiøst Musik- og Teaterhus i Odense. Det bekræfter vores vision om, at Odense har en fremtid som kulturelt fyrtårn i Danmark, siger Anker Boye, borgmester i Odense.

Byggestart indenfor et år
I løbet af foråret vil den detaljerede udformning af projektet blive fastlagt, så der kan indgås kontrakt i efteråret. I september giver byrådet så sit endelige tilsagn. Byggeriet kan derefter sættes i gang, så snart det er færdigprojekteret – formentlig i foråret 2013. I første omgang skal By- og Kulturudvalget har behandlet sagen den 20. december, hvorefter Odense Byråd i januar 2012 kan træffe den endelige beslutning.

- Vi deler kommunens håb og forventninger om at kunne påbegynde selve byggeriet inden for et års tid og glæder os over, at byggeriet vil skabe beskæftigelse på Fyn – hvortil kommer, at vor gennemførelse af et kulturprojekt af det format vil styrke vore kompetencer på det internationale marked for større kulturbyggeprojekter, siger projektdirektør Flemming Bækkeskov, E.Pihl&Søn.

Musik- og Teaterhuset placeres på en af byens bedste grunde tæt på banegården og Rådhuspladsen. Det er Odense Kommunes ønske, at Musik-og Teaterhuset bliver blandt landets største kulturhuse , og at det kan blive vartegn for en helt ny og moderne bymidte i Odense.

Musik- og Teaterhuset i tal
• Det nye Musik- og Teaterhus har et samlet areal på ca. 32.000 m²
• Store sal – 1.800 pladser – 5.540 m²
• Foyer med foyerscene – 1.740 m²
• Ca. 6.100 m² til Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole
• Ca. 800 m² til Odense Teater
• Café, restaurant, butik og evt. ungdomsboliger udgør ca. 2.900 m²
• 285 parkeringspladser i kælder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125