23948sdkhjf

Barslund indgår forlig i millionprojekt

Mere end to år efter, at Mariagerfjord Kommune gennemførte et af de mest omfattende vejarbejder i Hobros historie er der kommet ro på en økonomisk disput. Kommunen har indgået forlig med Barslund omkring renoveringen af Hostrupvej i 2017.

Det skriver Nordjyske.

- Barslund fik ny direktør, og han tog initiativ til, at vi satte os ved bordet en gang til og snakkede om tingene. Nu har vi har lukket historikken. Vi skændes ikke mere om gamle regninger. Jeg har det godt med, at vi kunne afslutte tvisten med forlig, fremfor at alt skulle afgøres i en voldgiftssag, siger direktør for det tekniske område i Mariagerfjord Kommune, til Nordjyske. 

Barslunds adm. direktør, Henrik Krabbe, bekræfter forliget i en mail til Nordjyske og tilføjer, at omfanget af udfordringer og uforudsete forhold har gjort opgaven i Hobro til en dårlig forretning for entreprenørfirmaet. 

Med forliget skal Mariagerfjord Kommune betale 800.000 kroner til Barslund. Før forliget stod partnere langt fra hinanden. 

Skal entreprenøren have eller give millioner?

Projektet på Hostrupvej i Hobro i 2017 omfattede udskiftning af både fjernvarme-, vand- og kloakrør – og 10 måneders lukket vej. Alene for kommunen var prisen på mere end 20 mio. kr. 

Opgaven havde været i udbud, men talrige ændringer og justeringer undervejs gav anledning til, at den endelige pris også skulle justeres. Her var parterne alt andet end enige. 

Ifølge Torben Ladefoged mente Barslund sig berettiget til yderligere 4,2 mio. kr. Kommunen så omvendt på det og ville have 4,9 mio. kr. tilbage. 

Forliget betyder dog ikke, at alt er afsluttet omkring Hostrupvej. Parterne mangler stadig at blive enige om udbedring af nogle fejl og mangler ved anlægsarbejdet. 

Parterne drøfter sagen, og kommunen har fået det første oplæg fra Barslund

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25