23948sdkhjf

Politianmeldt bygherrerådgiver konkurs

Opdateret 09:49 med uddybende information om sagen imod V2C.

– Det er med stort vemod, at vi i V2C ser os nødsaget til at informere vores trofaste kunder, gode samarbejdspartnere og netværk om, at V2C desværre ikke er i stand til at fortsætte driften. 

Sådan indleder bygherrerådgiveren en pressemeddelelse om firmaets konkurs. 

V2C er fra onsdag den 26. august taget under konkursbehandling, og advokat Michael Serring er udpeget som kurator. 

Returkommission ved milliardprojekt

Firmaet var i vælten tidligere i år, da pensionsselskabet PFA politianmeldte V2C og WR Entreprise i forbindelse med bedrageri omkring prestigeprojektet ”Redmolen” i Nordhavn i København. Projektet på den 57.000 kvadratmeter store grund har en værdi på omkring 2,6 mia. kr. 

Politianmeldelsen kommer efter, at PFA fandt ud af, at V2C - pensionsselskabets egen rådgiver - angiveligt havde forsøgt at få entreprenører til at bestikke sig ved at kræve returkommission. I forhold til entreprenørfirmaet WR Entreprise skulle der være en hemmelig aftale, hvor entreprenøren skulle betale 6 mio. kr. til V2C.

Der blev begået dokumentfalsk, da den tidligere partner og medstifter af V2C, Lars Blaaberg, i sensommeren 2019 indgik en samarbejdsaftale med WR Entreprise. Sådan lød det tidligere i år fra advokat Bjarke Vejby fra Riemann Advokatfirma, som repræsenterer den nuværende eneejer og medstifter af V2C, Peer Kisbye.

- Peer Kisbye har aldrig set den samarbejdsaftale. Hans underskrift er påført aftalen med Photoshop eller et andet billedredigeringsprogram, sagde Bjarke Vejby til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Lars Blaaberg fratrådte som partner hos V2C i januar 2020.

Forsidefoto: Colourbox

Læs mere om: V2C
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141