23948sdkhjf

Kastrup-sønnen vender tilbage til vinduerne

Godt et år efter Lasse Kastrup forlod direktørposten hos Kastrup Vinduet, kaster han sig nu igen ud i en tilværelse som vinduesdirektør.

Den 6. august tiltrådte Kastrup-grundlæggerens søn posten som direktør hos nordjyske Skanva Group, der gennem selskabet Vinduesgrossisten sælger vinduer og døre online på det danske marked.

– Den primære årsag er, at man fra IFN’s side i lang tid har arbejdet på at komme ind på onlinemarkedet, fortæller Lasse Kastrup med henvisning til det ejerskifte, Skanva Group undergik i samme ombæring.

Således tilhører 80 procent af selskabet nu det østrigske vinduesselskab IFN, mens Lasse Kastrup selv sidder på de resterende 20 pct. af underselskabet IFN Danmark, der i 2015 også overtog Kastrup.

Uproblematisk dobbeltrolle

For Lasse Kastrup er den nye direktørrolle en velkommen chance for at vende tilbage til en velkendt branche men med nye udfordringer.

– Da jeg stoppede i Kastrup, var det, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt, så det her passede perfekt, fordi det både er noget nyt og noget velkendt, samtidig med at jeg bevarer tilknytningen til Kastrup, fortæller Lasse Kastrup, der stadig sidder i bestyrelsen hos Kastrup, ligesom han arbejder med forskellige projekter i virksomheden.

Og det er en dobbeltrolle, han uproblematisk kan bestride, lyder vurderingen – Vinduesgrossisten og Kastrup henvender sig nemlig til vidt forskellige segmenter.

– Det er på ingen måde en konkurrerende virksomhed, for de, der køber vinduer online, kunne ikke drømme om at henvende sig til en håndværker eller en producent som Kastrup, der har et meget bredere og mere komplekst produktsortiment. Der er tale om et segment, der sætter pris på det enkle, er vant til at stå for tingene selv, og som er mere prisfokuserede, fortæller Lasse Kastrup og peger på, at det også typisk er mindre ordrer, der lander hos Vinduesgrosisten.

– Det er typisk folk, der skal have skiftet et vindue eller to i forbindelse med en mindre renovering.

Mistro på retur

Mens Lasse Kastrup har overtaget direktørrollen hos Skanva Group, bliver Lasse Buhl på posten som direktør hos Vinduesgrossisten. Og det er da heller ikke, fordi den nye direktør pønser på at foretage markante ændringer i måden, forretningen kører på.

– Virksomheden har gjort det godt så det handler ikke om, at der skal sættes en ny retning. For både IFN og mig er det her med onlinehandel helt nyt, så i første omgang handler det om, at vi skal have den del ind under huden, forklarer Lasse Kastrup, og peger på, at det er et marked, der er under hastig udvikling.

For nuværende sælger Skanva Group sine produkter på det danske marked gennem Vinduesgrossisten, mens der i Norge og Island sælges vinduer efter samme koncept men under koncernnavnet Skanva.

– Vinduesgrossisten har bevist, at deres platform virker og næste step bliver at rulle konceptet ud over flere markeder, fortæller Lasse Kastrup, der så småt er ved at vænne sig til den nye måde at sælge vinduer på.

– Jeg har ikke selv gjort så meget brug af onlinehandel før; faktisk har jeg nok altid haft lidt en mistro til konceptet, men jeg må sige, at det hjælper på det, lyder den lune afslutningsreplik.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078