23948sdkhjf

Dansk Industri skiller sig af med markant byggeri-domicil

Fusionen mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri er fra og med i dag helt officiel, og det betyder også, at de to organisationer nu er flyttet ind under samme tag i Dansk Industris hovedkvarter på Rådhuspladsen i København.

Dermed står det tidligere byggerihovedsæde på Nørre Voldgade ved Nørreport tomt, hvilket betyder, at Dansk Industri nu sælger bygninger på knap 3.000 kvadratmeter, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

- Vi har længe overvejet, om vi skulle have to domiciler til vores medarbejdere i København. Men vi har vurderet, at vi godt kan sidde alle sammen på Rådhuspladsen. Vi betragter værdien af at sidde alle sammen her som ret stor, siger Thomas Bustrup, der er international direktør og COO i Dansk Industri og ansvarlig for sammenlægningen med Dansk Byggeri, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Ifølge Thomas Bustrup har både pensionfonde og ejendomsudviklere allerede vist interesse for bygningen.

Belligenheden gør da også, at det er en helt særlig ejendom, der nu bliver sat til salg. Sådan lyder vurderingen fra Jørgen Jørgensen, der er direktør i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech.

- Du kan næsten ikke befinde dig mere centralt i København. Bygningen ligger lige ved et infrastrukturelt knudepunkt, hvor der er forbindelse til lufthavn, Sverige, Jylland og Helsingør, siger Jørgen Jørgensen og tilføjer:

- Der kommer ikke mange af den her slags bygninger til salg. Så jeg tror, at der er meget stor efterspørgsel på den.

Thomas Bustrup vil ikke oplyse, hvad bygningen skal koste, men de potentielle bejlere skal nok finde den store pengepose frem.

- Det bliver edder-hakkeme dyrt. Det er en fantastisk belligenhed, siger han

Ifølge Bygnings- og Boligregistret har bygningen en offentlig vurdering på 65 mio. kr.

- Den bliver ikke billig. Jeg vil tro, at der er stor efterspørgsel, og det betyder, at prisen stiger, siger Jørgen Jørgensen, der forestiller sig, at bygningen skal fortsætte med at fungere som kontorbygning, da den er svær at indrette til for eksempel lejligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109