23948sdkhjf

Grønt lys til p-hus med 700 pladser

Så snart frosten er væk, kan 5E Byg sende håndværkerne ind på byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg, hvor byggeriet af et nyt p-hus til 60 mio. kr. netop er godkendt.
Politikerne i Region Midtjylland godkendte onsdag et forslag til et nyt p-hus ved Regionshospitalet Viborg.

Det kommende p-hus rummer knap 700 nye parkeringspladser og er en del af kvalitetsfondsbyggerierne, som staten yder finansiering til.

- Det er glædeligt, at politikerne har nikket til vores forslag. Det er vigtigt for at komme i gang med byggeriet, så p-huset er klar, inden vi skal bygge akutcentret, der koster lidt parkeringspladser. Vi har brug for nogle ordentlige parkeringsmuligheder for vores patienter og pårørende, og det får vi med det kommende p-hus, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, der er formand for det byggeudvalg, der på hospitalet leder de næste års om- og udbygninger af Regionshospitalet Viborg.

Færdigt i februar 2013
P-huset skal ligge på vestsiden af hospitalet mod banegården. Det skal bygges, hvor der i dag er almindelige p-pladser og holdepladser til busser, og det skal forbindes til hospitalet via en overdækket gangbro.

Firmaet 5E Byg A/S fra Odense, der har stor erfaring med byggeri af parkeringshuse, skal lede og organisere byggeopgaven. Det sker i samarbejde med bl.a. Årstiderne Arkitekter og Cowi.

Der er afsat 60 mio. kroner til byggeriet ud af den pengepulje på i alt 1,15 mia. kroner, der bevilges til om- og udbygning af Regionshospitalet Viborg frem mod 2018. Hovedparten af midlerne kommer fra regeringens kvalitetsfond. Den resterende del finansieres af Region Midtjylland.

Byggeriet af p-huset ventes at gå i gang til marts. Går alt planmæssigt, vil det stå færdigt med udgangen af februar 2013. Til den tid vil p-huset være forbeholdt patienter og pårørende, og som udgangspunkt er der gratis parkering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126