23948sdkhjf

400 boliger på vej - Roskilde køber hospital for 105 millioner

Roskilde kommune køber en del af det psykiatriske hospital Sankt Hans i Roskilde, hvor der er planer om en ny bydel med 400 boliger, af Region Hovedstaden. 

Købsaftalen med Region Hovedstaden blev godkendt af Roskilde Byråd den 2. september og blev efterfølgende markeret af Roskildes borgmester Tomas Breddam og Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen, som underskrev kontrakten i de skønne omgivelser på Sankt Hans. 

Prisen er aftalt til 105 mio. kr. Prisen forudsætter, at de nuværende behandlingsfunktioner i Fjordhuset på sigt flyttes fra Vestområdet. Kan det ikke lade sig gøre, reduceres prisen til 85 mio. kr. 

Plads til 58.000 kvm

Overtagelsen af den vestlige del af Sankt Hans har været flere år undervejs, og nu skal kommunen sætte retningen for en ny bydel, ligesom det tidligere har været tilfældet med bydelen Musicon i Roskilde, der har sin egen profil. 

- Det, der er vigtigt for mig, er, at det bliver et område for hele Roskilde. Ud over de 400 familier, der flytter ind, skal alle andre også have mulighed for at bruge det skønne område, som mange også bruger i dag, understregede Tomas Breddam.

Læs også: Tre konkurrerer om opgaver for 2,2 milliarder

Med købsaftalen overtager kommunen i alt et grundareal svarende til cirka 40 hektar. 

Det samlede bygningsareal med kælder udgør 43.759 kvm. Herudover er det hensigten, at der kan ske nedrivning og opførelse af 15.000 kvm nybyggeri til boliger i forbindelse med byudviklingen. Hermed bliver bygningsarealet på samlet 58.759 kvm. 

Starter processen nu - overtagelse om halvandet år

Kommunen overtager området den 1. april 2022. Region Hovedstaden er i gang med at opføre en ny retspsykiatrisk afdeling på den østlige del af Sankt Hans, som forventes at stå færdig med udgangen af juni 2021. Bliver byggeriet forsinket udskydes overtagelsesdagen tilsvarende. Dels har regionen stadig Afdeling M, der behandler patienter med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.  

Allerede i dette efterår kan høringer og borgermøder om udviklingen gå i gang. Roskilde byråd har allerede besluttet at sende et forslag til en helhedsplan for området i offentlig høring frem til den 2. november. 

Kommunen forventer i 2021 at påbegynde ændring af kommuneplanramme og lokalplanlægning af de første bygninger, der skal omdannes til andre anvendelser. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125