23948sdkhjf

772 lejligheder afleveret 12 måneder før tid

Pihl har netop færdiggjort renoveringen af lejligheder, beboerhus og udearealer i Askerød-bebyggelsen i Greve. Afleveringen sker et år før den oprindelige tidsplan.
Askerød-bebyggelsen i Greve omfatter syv boligområder med i alt 722 lejligheder og et beboerhus, som efter renoveringen er forvandlet fra et slidt 1970’er-byggeri til mere moderne og attraktive boliger.

Renoveringen af de første badeværelser og terrasser var mere tidskrævende end planlagt, men herefter gik arbejdet til gengæld hurtigt.

Ved ’midtvejsgildet’ i april 2010 var formanden for afdelingsbestyrelsen, Jørgen Fahlgren, derfor også imponeret over, hvad der var sket på bare et år. Resultatet skyldes ikke mindst det gode samarbejde med Bo-Vest og den tekniske rådgiver, White Arkitekter.

- Et godt samarbejde med bygherre, rådgivere og beboere er alfa og omega for, at en stor renoveringsopgave som den, vi har udført i Askerød, kan forløbe uden forsinkelser. Arbejdet er gennemført efter en hurtig tidsplan, som alle har været indstillet på og følt ejerskab til, og håndværkernes indsats har været flot, siger projektchef Michael Bødker fra Pihl.

Renovering med job til kvarterets unge
Forholdet til beboerne i Askerød-bebyggelsen har også været godt, selvom en renovering ikke kan gennemføres helt uden gener.

- Vi har haft et udmærket forhold til beboerne i Askerød-bebyggelsen. Nogle af kvarterets unge har i øvrigt haft sommerferiejob hos Pihl på selve projektet, og via BRF’s og Dansk Byggeris projekt ”Flere praktikpladser”, som Pihl har tilsluttet sig, fik en af kvarterets unge, Ûmithan Kütük, der er nyuddannet ingeniør, fast job som pladsingeniør i Pihl, fortæller Michael Bødker.

Pihl gik i gang med renoveringsarbejdet i foråret 2010 og skulle ifølge kontrakten være færdig primo 2013. Lejlighederne har været beboet under renoveringen, og hvis det har været muligt har beboerne fået installeret midlertidige toilet- og badefaciliteter i lejlighederne. Alternativt har beboerne benyttet toilet- og badevogne.

Indgår i Landsbyggefondens boligsociale helhedsplan
Pihls arbejde har blandt andet omfattet renovering af boligerne, der har fået nye badeværelser, tagterrasser, cykelskure, indgangspartier og videodørtelefoner.

Pihl har desuden udført facaderenovering, diverse jord- og kloakarbejder, ny containergård, renovering af udearealer, belægninger og stibelysning samt nedrevet to institutioner og totalrenoveret beboerhuset.

Den tidlige aflevering medfører, at planerne for nedrivning af nogle af blokkene i Askerød-bebyggelsen kan iværksættes langt hurtigere end planlagt. Både renoveringen og nedrivningen af bygningerne er en del af Landsbyggefondens boligsociale helhedsplan, der skal gøre området attraktivt og trygt for nuværende og kommende beboere.

Se mere om renoveringen af Askerød på Pihls hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094