23948sdkhjf

E&P bygger en femtedel af ny Køge-bydel med 500 boliger

PensionDanmark har i tæt samarbejde med Køge Kyst udviklet grundlaget for en ny bydel, ”Etape SH4” med fem boligkarréer på Søndre Havn i Køge.

- Her vil vi skabe en attraktiv og sammenhængende bydel med en mangfoldig beboersammensætning i de forskellige boligtyper og erhvervslejemål. Målet er, at de fem boligkarreer skal DGNB-bæredygtighedscertificeres i kategorien Guld, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark, i en pressemeddelelse om projektet.

Byggeriet i bydelen omfatter cirka 45.000 kvm fordelt på cirka 43.000 kvm boliger - herunder godt 3.000 kvm fællesfaciliteter - og cirka 2.000 kvm publikumsorienteret erhverv, herunder butikker, caféer med videre. Der opføres i alt cirka 17.000 kvm kælder med 450 P-pladser.

Læs mere om bydelen: 45.000 nye kvm til familier, arbejdsboliger og skilsmisse-par i Køge

Bydels fem nye boligkarréer

Køge Kysts bestyrelse har godkendt skitseprojekterne for hver af Etape SH4’s fem karréer, som er meget forskellige både hvad angår arkitektur, koncept og målgruppe. 

SH4-1 er ejerboliger til især veletablerede familier med større børn. Her er boliger med mange værelser og 2 badeværelser samt meget store altaner/tagterrasser, så hele familien kan spise sammen udenfor og nyde udsigten. I stueetagen findes både hjemmearbejdskontor og børnekontor, hvor de unge kan mødes, og holde lan-party.

Arkitekt er Tegnestuen Lokal i samarbejde med Mangor og Nagel.

SH4 -2 er en blanding af lejeboliger og bofællesskaber, og der er i udformningen af denne karré lagt vægt på netop fællesskabet. Her er kompakte lejeboliger - og 2 boligfællesskaber, herunder et for nystartede familier, der kan have glæde af hinandens støtte og hjælp, ligesom gården er indrettet børnevenligt. Det andet bofællesskab er for 60+, der kan have glæde af børnefamilierne og måske give en hånd med børnepasning.

Her er arkitekt Tegnestuen Vandkunsten.

SH4-3 er en blanding af lejeboliger og bofællesskab for ”40+ minifamilier” i mindre lejeboliger, herunder det fleksible deleboligkoncept, og der er fællesskabsrum i stue-, gade- og landskabsplanet. Her er fokus på forskellige slags fællesskaber, og hvor der i stueetagen er et stort bevægelsesrum til multianvendelse og en padel-bane på taget, som begge er en del af Byfællesskabet (for alle fem karréer).

Mangor og Nagel er arkitekt på denne karré.

SH4-4 er ejerboliger for alle – med eller uden børn. Der er en daginstitution i stueetagen med liv i dagtimerne, work-boliger og et tårn på ni etager, der markerer naboskabet med Køge Havn.

Arkitekt er Tegnestuen Vandkunsten.

SH4-5 rammer næsten vandkanten og appellerer med den unikke beliggenhed til liebhaveri. Det er rummelige ejerboliger, typisk indrettet med et forældreafsnit med eget badeværelse, walk-in closet og soveværelse. I stueetagen er indrettet en Health Club med faciliteter for karréens beboer. For at understøtte bylivet, er der gjort særlig meget ud af at gøre facaden med en restaurant eller iskiosk imødekommende og skabe vindbeskyttede nicher til udeophold.

Enemærke og Petersen er totalentreprenør, og Oluf Jørgensen er ingeniør på sagen. Arkitekt er Mangor og Nagel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141