23948sdkhjf

Præfabrikeret tilbygning til gammel retsbygning

E. Pihl & Søns tilbygning til Retten i Frederiksberg har fejret rejsegilde. Nybyggeriets facade er præfabrikerede betonelementer med teglskal.
Det har været spændende at følge byggeriet på Frederiksberg Rets nye tilbygning på Howitzvej i Frederiksberg, og den 15. december var spærene på plads, og der kunne holdes rejsegilde.

Tilbygningen er opført i betonelementer og præfabrikerede elementer monteret med tegl. De præfabrikerede elementer anvendes til det meste af bygningen, bortset fra den nederste og øverste del, som Pihls murere murer på "gammeldags" vis.

I gang med installationsarbejdet
Trods mange udfordringer er tagkonstruktionen ved rejsegildet stort set færdig, og der er opsat spær og underpap. De ydre rammer er dermed næste på plads, og både vvs-folk, elektrikere og ventilationsfolk er godt i gang indendørs.

Tilbygningen på 5.000 m² og 2.700 m² kælder opføres ved siden af den gamle retsbygning, som i øvrigt er en del af et bygningskompleks, der også rummer politi- og brandstation. I tilbygningen indrettes retslokaler, kontorer, venterum og meget mere.

Nyklassicisme i moderne fortolkning
Den eksisterede retsbygning fra 1921 er tegnet af arkitekt Hack Kampmann og færdiggjort af K. Gottlob. 3XN har taget udgangspunkt i bygningens enkle arkitektur og har udformet tilbygningen med tydelige referencer til den gamle bygnings markante tage og byggeskikken på Frederiksberg i øvrigt, men selvom tilbygningen er klassisk, er den også dynamisk med den kurvede form, der er en moderne fortolkning af det klassiske saddeltag.

Det er ikke meget plads, arkitekten har haft til rådighed til den store tilbygning, og grundstykket er udnyttet optimalt. På grunden er man også i gang med at etablere p-kælder, og til sidst skal terrænet omkring bygningen gøres klar til belægning og beplantning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125