23948sdkhjf

Stort plejecenterbyggeri genudbydes efter konkurs

Hovedentreprisen på Områdecenter Bredebo med 96 boliger er sendt i hasteudbud som følge af konkurs hos den oprindelige entreprenør; Brødr. A & B Andersen.
Byggeriet af et af et nyt, moderne plejecenter med 96 boliger og tilhørende aktivitetscenter blev sat i stå, da hovedentreprenøren Brødr. A & B Andersen gik konkurs i efteråret.

Lige før jul sendte bygherrerne, Lyngby almennyttige Boligselskab og Lyngby-Taarbæk Kommune, derfor hovedentreprisen i hasteudbud. Interesserede entreprenører kan frem til den 20. januar byde på byggeriet, der skal opføres i to etaper.

Store krav til logistikplanlægning og styring
Inden konkursen nåede den tidligere entreprenør at udføre kælder og delvis elementmontage i stueetagen i etape 1. Udbuddet omfatter således færdigopførelse af etape 1, nedrivning af eksisterende bygning i etape 2 inkl. kælder samt opførelse af etape 2.

Etape 1 af det tre etager høje byggeri på Bredebrovej i Kgs. Lyngby gennemføres i perioden maj 2012 - februar 2013, mens etape 2 følger efter i perioden marts 2013 - april 2014.

Bebyggelsen har et bruttoetageareal på ca. 7.900 m² plus ca. 850 m² kælder. Bygherrerne oplyser i forbindelse med udbuddet, at byggeriet er placeret i et tæt bebygget område, hvorfor der stilles store krav til entreprenørens logistikplanlægning og styring i udførelsesfasen .

Byggeri i energiklasse 2015
Byggeriet er tegnet af Rubow Arkitekter i samarbejde med Dominia og Lassen Landskab. Arkitektfirmaet oplyser på sin hjemmeside, at ambitionen har været at udvikle et plejeboligbyggeri uden institutionspræg og med en høj grad af hjemlighed.

Boligerne opføres som byggeri i energiklasse 2015 og indeholder bæredygtige energitiltag med jordvarme fra grundvandsboringer til underliggende vandførende gruslag. Elforsyningen til driften af varmeanlægget hentes fra solceller på bygningens tag. De øvrige tage udføres som grønne tage med ensidig lav hældning og sedum-beplantning med henblik på aflastning af kloaknettet.

Lyngby almennyttige Boligselskab og Lyngby-Taarbæk Kommune forventer at prækvalificere fire aktører til udbuddet.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Yderligere info om projektet på Rubow Arkitekters hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078