23948sdkhjf

Kæmpeprojekt skal danne skole for fremtidens plejecentre

Med udskrivelsen af en projektkonkurrence har Samvirkende Boligselskaber nu taget et stort skridt mod realiseringen af et ca. 38.500 m² stort plejecenter i København N.
- Et banebrydende nationalt og internationalt flagskib inden for plejecentersektoren.

Det er visionen bag et stort nybyggeri, der i de kommende år skal tage form i Ryesgade, København N., som afløser for det nuværende plejecenter Sølund fra 1979.

Bygherre er Samvirkende Boligselskaber – SAB, som vil opføre ca. 38.500 nye m² til en pris på op imod 670 mio. kr.

Skal udfordre de traditionelle grænser
Kort før årsskiftet udskrev SAB en projektkonkurrence, der i sommeren 2012 vil føre til udvælgelse af en totalrådgiver på det store og ambitiøse byggeprojekt. Rådgiverhonoraret vil udgøre 7-10 procent af den samlede entreprisesum.

Frem til 1. februar inviteres interesserede rådgivere til at anmode om prækvalifikation til konkurrencen, hvor fem aktører får mulighed for at give bud på, hvordan et velfærdsteknologisk modelplejecenter kan se ud.

Det er blandt forventningerne, at projektet kommer til at opfylde relevante krav til lavenergiklasse og vil give bud på såvel spændende arkitektur som landskabelig bearbejdning af udearealer. I udbudsbekendtgørelsen skriver SAB blandt andet:

- Forslaget skal være nyskabende med innovative løsninger, der udfordrer de traditionelle grænser for et plejecenterbyggeri, og hvor den funktionelle indretning, logistik og velfærdsteknologi vil danne de mest optimale rammer for beboerne, deres pårørende og medarbejdere.

Det pointeres endvidere, at det kommende plejecenter bør rumme flere forskellige boligtyper med tilhørende fællesrum og servicearealer, samt muligheden for indarbejdelse af et offentligt parkeringsanlæg og institutionsbyggeri, som i dag også findes på ejendommen.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109