23948sdkhjf

Årets første opgave til Adserballe & Knudsen

Med et bud på 45 mio. kr. har Adserballe & Knudsen vundet licitationen på renovering af 184 lejligheder fordelt på 11 punkthuse i Nivå.
Arbejdet går i gang 1. marts, og det tager to år at gennemføre renoveringen, der omfatter et samlet etageareal på 13.740 m².

Når projektet er gennemført, vil Nivåhøj Afdeling 103 fremstå med nyrenoverede betonfacader, nyt tag, nye tagterrasser samt nye vinduer og døre. Hertil kommer renovering af kloaksystemet, installation af nyt ventilationsanlæg til lejlighederne samt diverse el- og VVS-arbejder.

Strategisk satsning på større og mere komplekse projekter
Hos Adserballe & Knudsen har den senere tid budt på en oprustning på funktionærsiden, blandt andet med ansættelse af en projekteringsleder. Det har gearet organisationen til at styre større og mere komplekse opgave også i totalentreprise og lede de forskellige fag.

- Vi går ind i denne totalentreprise velvidende, at det er lidt sværere at løfte en totalentreprise, men vi har nu egne rådgivere og en bred organisation, der kan løfte opgaven, siger Niels Laursen, Adserballe & Knudsen og tilføjer:

- Det er et strategisk og bevidst valg fra vores side for at placere os i markedet, hvor vi kan vinde de store og lidt mere udfordrende og komplekse opgavetyper.

Rullende to måneders plan
Renoveringen af hvert af de 11 punkthuse er beregnet til to måneder. Der er opstart på første punkthus i marts, og arbejdet er tilrettelagt i en rullende plan, punkthus for punkthus.

- Vi skal have 15-20 håndværkere og to funktionærer på opgaven. Murere, tømrere, malere og VVS’ere er vores egne folk, mens smedearbejdet og jord og beton bliver underentreprenører. En kompleks opgave kræver styring og organisering af processen, og vi bruger flere kræfter på at planlægge arbejdet. Det tror vi dog er godt investeret og kommer igen, når projektet ruller, siger Niels Laursen.

Arkitekt på projektet er JJW Arkitekter, mens DN Rådgivende Ingeniørfirma er tilknyttet som ingeniør.

Skal vende negativ boligsocial udvikling
Nivåhøj er fra 1982 med tre- og fireetagers punktformede huse og forskudte terrasser opført i en beton sandwichkonstruktion. De har en lav isoleringsstandard, og blot 30 år efter er der behov for en omfattende renovering.

Efter renoveringen vil de fremstå med hvide facadeplader med terrasseindhegning og tagbeklædning i tynde, profilerede stålplader. Målet er, at boligområdet kommer til at fremstå mere attraktivt og pænt for at øge glæden ved at bo i Nivåhøj og stoppe en negativ bolig social udvikling.

Fundamenterne omkring punkthusene opgraves, fundamentet isoleres og kloakken omforandres. Den udvendige betonfacade repareres, og de eksisterende tage og tagterrasser skal nedrives og genopbygges med nyt og tykkere lag isolering. De udvendige døre og vinduer bliver også udskiftet. Der er desuden en række VVS og elarbejder blandt andet etablering af nye ventilationskanaler og ventilationsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094