23948sdkhjf

Cirkelrund boligkarré i Aarhus opføres med nyt råhussystem

På Frederiksbjerg i Aarhus ser en ny, cirkelrund boligkarré dagens lys. Thye Entreprise opfører byggeriet med Årstiderne Arkitekter som projekterende og Oluf Jørgensen A/S som ingeniørrådgiver for råhusentreprenøren Premium Syscon. 

Det cirkulære byggeri placeret mellem kollegierne ved den gamle ingeniørhøjskole og ASA-banerne i Aarhus omfatter 100 ungdomsboliger og vil variere i højden fra tre etager mod syd til syv etager mod nord for at udnytte lysindfaldet bedst muligt. Samlet tæller byggeriet 6.518 kvm. 

Det er ejendomsudvikleren Mogens de Linde, der for nogle år siden udviklede projektet. Siden er projektgruppen ændret så det nu blandt andet er Årstiderne, der er projekterende, ligesom Oluf Jørgensen er tilknyttet som ingeniører.

Præfabrikerede skal-elementer plus situ-betonstøbning

Projektet anvender – ifølge partnerne bag som nogle af de første herhjemme – Premium Syscons VST-råhussystem. Her kombinerer man præfabrikerede skal-elementer med meget høj finishgrad med in situ-betonstøbning. Ifølge Premium Syscon er resultatet et byggesystem, der erfaringsmæssigt eliminerer op mod 30-40 pct. af processerne på selve byggepladsen. 

– Systemet åbner for en smidigere, mere fleksibel byggeproces. Jeg er derfor spændt på at se, hvor stor hastighed vi kan bygge med, og hvor meget tid vi eventuelt ender med at spare, fortæller Thomas Hansen, der er salgschef hos Oluf Jørgensen, i en pressemeddelelse. 

Råhussystemets in situ-støbning øger ligeledes fleksibiliteten for projekterende og udførende, lyder det. Ved at fjerner behovet for huldæk og bjælkelag i kældre samt huldæk i etagerne, udnyttes materialerne bedre fra starten. 

- Du har helt andre muligheder, når du støber in situ, blandt andet fordi du kan udnytte bæreevnen på en helt anden måde. Du opnår en slankere konstruktion med større designfrihed fra starten, forklarer Thomas Hansen, som kalder det en fordel på ikke-firkantede projekter. 

Den runde karré i Aarhus ventes at stå færdig og slå dørene op for de nye beboere 1. september 2021. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172