23948sdkhjf

Retssager efter voldsomt forsinket gymnasiebyggeri i Viborg

Problemerne, der hæftede sig til byggeriet af det 13.000 kvm Midtbyens Gymnasium i Viborg, afføder nu retssager. 

- Når vi regner det hele sammen, ser det ud til, at byggeriet blev forsinket et sted mellem 18 og 24 måneder, og det betyder tab af penge for alle de involverede parter - herunder naturligvis os, siger direktør Kirsten Holmgaard, Mercantec, uddannelsesinstitutionen bag Midtbyens Gymnasium, til Viborg Stifts Folkeblad.

Uddannelse på 13.000 kvm

Midtbyens Gymnasium er placeret på kanten mellem Viborg midt byen og byudviklingsområdet Viborg Baneby, og gennemskæres af den centrale forbindelsesvej Hærvejsbroen.

Bygningen samlet samler Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium og har plads til cirka 1.200 elever og 130 ansatte.

Der er tale om et byggeri på cirka 13.000 kvadratmeter med en – ved byggestart - forventet byggesum på cirka 190 mio. kr. 

Hvornår sagerne ventes afsluttet har Mercantec-direktøren ikke noget bud på, da hun ikke ved, hvornår retten begynder at behandle sagerne.

Kirsten Holmgaard ønsker ikke at kommentere sagerne yderligere overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad med henvisning til, at retssagerne skal afgøres i retten.

Problem fulgte problem 

Byggeriet af Midtbyens Gymnasium gik i gang i foråret 2017 med forventet ibrugtagning i fjerde kvartal 2018 og en byggesum på cirka 190 mio. kr. Man skulle dog hen til foråret i år, før de 13.000 kvm kunne tages i brug. 

Læs også: Byggerod: 13.000 m2 byggeri skifter hovedrådgiver

Allerede i december 2017 kom nyheden om den første forsinkelse. Det viste sig, at noget af den beton, der var brugt til de bærende piller, ikke kunne binde ordentligt. 

Denne tidlige forsinkelse blev ikke indhentet, men kostede yderligere tid på projektet. I november 2018 tog bygherre konsekvensen og skiftede Cubo ud som ansvarlige for byggeledelsen og lagde opgaven i hænderne på V2C

- Det er ikke lykkedes os at komme overens med den tidligere byggeledelse på den pris, der skal være i forhold til det stadie, byggeriet er på og den pris, vi har givet for byggeriet. Så vi er ikke blevet enige om, hvad resten af byggeriet skal koste, så derfor er det sådan nu, sagde Kirsten Holmgaard, dengang. 

Så sent som i januar i år kostede nye problemer yderligere fire ugers forsinkelse, da flere gulve måtte skiftes på grund af vandskade. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.128