23948sdkhjf

Første gang i Odense - Olav de Linde bygger og udlejer boliger

Ejendomsselskabet Olav de Linde har påbegyndt to boligbyggerier på Thrige-grunden i det centrale Odense. 

Projekterne får samlet 84 lejeboliger og et erhvervslejemål og bygges med klare referencer til områdets kulturhistoriske industriarkitektur. 

– Formsproget har vi derfor ønsket lidt retrospektivt, så byggerierne passer til Thrige-grundens kulturhistoriske og rustikke industriarkitektur, hvor blandt andet den røde tegl, sprossede funkis-vinduer og andre gedigne materialevalg er gennemgående, forklarer Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør i Ejendomsselskabet Olav de Lindes afdeling i Odense, i en meddelelse om projekterne. 

De to bygninger opføres to steder i Thrige-Firkanten - ved Skibhusvej og Tolderlundsvej. Byggerierne er påbegyndt i september 2020, og projektet på Skibhusvej vil efter planen stå færdig i november 2021, mens byggeriet på Tolderlundsvej efter planen vil stå færdig i juli 2022. 

Fakta: Skibhusvej og Tolderlundsvej

Hovedentreprenør: NJ Gruppen
Totalrådgiver og arkitekt: AI Arkitekter & Ingeniører
Ingeniør, installationer: Ingeniør'ne
Ingeniør, konstruktioner: Skanding

Skibhusvej
19 lejeboliger og 1 erhvervslejemål
Byggeriet påbegyndt i september 2020
Forventet færdiggørelse i november 2021

Tolderlundsvej
65 lejeboliger
Byggeriet påbegyndt i september 2020
Forventet færdiggørelse i juli 2022

Hovedentreprenør på projekterne er NJ Gruppen, mens AI Arkitekter & Ingeniører er tilknyttet som totalrådgiver og arkitekt.

Nyt med nybyggeri 

Det er første gang, at Ejendomsselskabet Olav de Linde bygger og efterfølgende udlejer boliger i Odense. 

Indtil nu har ejendomsselskabet beskæftiget sig med at renovere en del af byens gamle industriområder og -bygninger til primært kontorlejemål, heriblandt i Thrige-Firkanten, Pakhusgården og en betydelig del af de gamle pakhuse og silobygninger på Odense Havn.

- Selvom vi bygger nyt, så viderefører vi naturligvis vores mangeårige bygge-dna til disse bygninger. Vi renoverer og bygger bygninger for at beholde dem, og når man gør det, så får man et naturligt forhold til at fokusere på kvalitet, langtidsholdbare materialer, genbrug, CO2-neutralitet og tilfredse lejere, udtaler Lars Friis Christensen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109