23948sdkhjf

Kongrescenter i Aalborg skrinlægger byggeplaner til trecifret millionbeløb

Aalborg byråds stort anlagte planer for en udvidelse af af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) og det omkringliggende område er droppet på ubestemt tid. Som så mange andre investeringer i det ganske land er årsagen corona, skriver Nordjyske.dk

Baggrunden for den ønskede udvidelse var, at AKKC mangler meget mere plads for at kunne sige ja til flere arrangementer. 

Planerne, som talte investeringer for et trecifret millionbeløb, omfattede derfor både et nyt hotel, et parkeringshus, ligesom der fra kultur- og kongrescentrets side var ønske om at etablere nye mødelokaler og endnu en hal til udstillinger og konferencer.  

– Det nuværende p-hus er slidt og lidet charmerende, så det at få bygget et hotel der og få lavet en anden p-løsning i form af et nyt p-hus var rigtig oplagt, men vi må bare konstatere, at det på nuværende tidspunkt ikke giver meget mening, konstaterer Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), i en snak med Nordjyske.dk. 

Han peger på, at planerne kan blive taget op igen på et senere tidspunkt. 

Behov for investor

Kommunen og AKKC åbnede op for udvidelsesplaner og -indhold for et år siden. Dengang lød det også, at der skulle en privat investor op banen.

Aalborg Kommune støtter med et årligt tilskud øremærket kulturelle begivenheder, men en udvidelse og renovering af AKKC ville som nævnt kræve en meget stor investering, hvilket kommunen tilbage i 2019 pegede på, at man ikke kunne gå ind i af juridiske og økonomiske grunde.

– Når jeg ser på dybden af kommunekassen, så er det ikke kommunal kapital, der lige står i kø. Men jeg tror også, at der er mange fordele ved at få en privat partner ind. Det kunne for eksempel være en pensionskasse, men det kan også være andre, der er interesserede, sagde Thomas Kastrup-Larsen dengang.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172