23948sdkhjf

Rigsadvokaten afviser sag mod VKR

Der er nu sat punktum i den såkaldte Divine-sag.
Rigsadvokaten og Bagmandspolitiet (SØK) sætter nu punktum for den såkaldte Divine-sag.

Ifølge VKR har Rigsadvokaten bekræftet, at der ikke er grundlag for yderligere efterforskning, og at der ikke er begået noget strafbart.

Samtidig understreges det, at afgørelsen er endelig, og at der ikke kan klages over den.

Da VKR Holding i februar 2009 fik kendskab til anklagerne fra Divine Business Solutions, gik de på 11 overtrædelser af straffeloven.

- De meget alvorlige anklager har dog alle været grundløse, og der har ikke været nogen i VKR Holdings virksomheder, der har været sigtet i sagen. Nu sætter rigsadvokaten punktum med konklusionen: Der er ikke grundlag for en strafferetlig sag mod nogen i VKR Holdings virksomheder. Med afgørelsen er den strafferetlige sag nu endegyldigt afsluttet, udtaler VKR Holding i en pressemeddelelse.

Fakta om Divine-sagen
• Tom Lisborg fra IT-virksomheden Divine Business Solutions (DBS) hævder sig bedraget af sin tidligere kompagnon/IT programmør i en sag fra 2006 om udviklingen af et nyt IT-system for VKR-virksomheden General Solar Systems (GSS)

• I 2007 politianmelder Tom Lisborg den tidligere kompagnon for en række strafbare forhold.

• I august og september 2008 politianmelder Tom Lisborg desuden fire navngivne personer fra GSS samt VKR Holding for medvirken til en række strafbare handlinger, herunder krænkelse af ophavsretsloven og markedsføringsloven, datatyveri, tyveri, brugstyveri, hærværk, hæleri, bedrageri, dokumentfalsk og underslæb.

• Anmeldelserne udvides i april 2009 til i alt at omfatte overtrædelse af 11 bestemmelser i straffeloven

• Den politimæssige efterforskning blev afsluttet 16. september 2009, hvor Bagmandspolitiet (SØK) konkluderer, at VKR Holding og GSS ikke har medvirket til de strafbare handlinger, som Tom Lisborg politianmeldelse.

• Efterfølgende har Tom Lisborg klaget til Rigsadvokaten over SØK’s afgørelser i flere omgange, senest SØK's afgørelse den 1. marts 2010, hvor SØK gentager, at der ikke er grundlag for videre efterforskning af sagen.

• Tom Lisborg fra Divine Business Solutions anlagde inden forældelsesfristen den 1. januar 2011 også en civilretlig sag mod sin tidligere partner Jesper Mo Hansen samt selskaberne General Solar Systems GmbH (GSS), SolarCap A/S, og VKR Holding A/S.

• Rigsadvokaten har netop sat sidste punktum for straffesagen. Afgørelsen er endelig, og der kan ikke klages over den.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095