23948sdkhjf

Udbudskrav udelukker lokale håndværkere

Kapitalkravene til firmaer, som ønsker at byde på udvidelsen af Kalundborg Rådhus, møder skarp kritik. Mindre, lokale firmaer udelukkes fra start, lyder anklagen.
Den 5.000 m² udvidelse af Kalundborg Rådhus risikerer at blive gennemført uden lokalt islæt.

Kapitalkravene i udbudsmaterialet udelukker ifølge Willy Eismark fra rådgivningsfirmaet we-consult de fleste mindre, lokale firmaer i Kalundborg Kommune.

- Desværre også, må jeg sige, helt urimelige krav, der stilles, fordi de indebærer, at langt de fleste lokale virksomheder - og dermed også de lokale håndværkere - ikke kommer i betragtning til rådhusbyggeriet, der koster i størrelsesordenen 50 millioner kroner, siger Willy Eismark til sn.dk.

10 - 40 millioner i egenkapital
Ud fra det eksisterende udbudsmateriale fra Kalundborg Kommunes rådgiver Casa Arkitekter fremgår, at mindstekrav til gennemsnitlig egenkapital for de seneste tre regnskabsår for de enkelte entrepriser strækker sig fra 10 mio. kr. for henholdsvis maler- og stålentrepriserne til 40 mio. kr. for knytter sig til jord-, kloak, beton- og murerentreprisen, som er det højeste.

Tilbygningen omfatter ca. 5.000 m² etageareal og byggeriet forventes igangsat i april 2012.

Sammen med Casa Arkitekter A/S og Nielsen & Risager A/S Rådgivende Ingeniører vandt Spangsberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma i juni 2011 konkurrence om totalrådgivningsaftale for udvidelsen af Kalundborg Rådhus.

Læs udbudsmaterialet under Licitationer her på Buidling-Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109