23948sdkhjf

Ejby – en urban lomme i forstaden

I marts udskriver Glostrup Kommune en parallelkonkurrence om en udviklingsplan for Ejby Erhvervsområde. Målet er at gøre området attraktivt for virksomheder.
Parallelkonkurrencen udskrives i samarbejde med Realdania, og planen er at prækvalificere tre teams til konkurrencen, hvor vinderen ventes offentliggjort i juni 2012.

Konkurrencen er et af seks demonstrationsprojekter, udvalgt af Realdania, som en del af kampagnen ”Fremtidens Forstæder”. Formålet med kampagnen er at skabe visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling af forstæderne i Danmark.

Fremtidens Erhvervsområde
Ejby Erhvervsområde lider i dag, som så mange andre erhvervsområder i forstaden, under at være opført efter lokaliseringsfaktorer, hvor infrastruktur og pris var altafgørende.

Samtidig var et erhvervsområde kun et sted, som man kom til for at arbejde, og en manglende funktionsblanding gør, at der kun er liv i området på ganske få tidspunkter af døgnet. Området er i dag meget ekstensivt udnyttet, og ligger som en isoleret ø uden sammenhænge til naboområderne.

Glostrup Kommune ønsker derfor en udviklingsplan for området, der viser nye muligheder for at udvikle Ejby Erhvervsområde til Fremtidens Erhvervsområde. Området skal revitaliseres gennem en fortætning og have tilført funktioner og kvaliteter, så det bliver attraktivt for fremtidige virksomheder. Samtidig skal der skabes nye sammenhænge både internt i området og i forhold til naboområderne. Det forudsættes, at løsningerne er bæredygtige i en bred forstand.

Hovedproblemstillinger
Fremtidens Erhvervsområde
Hvordan kan Ejby Erhvervsområde udvikles til fremtidens erhvervsområde med en bæredygtig erhvervsudvikling? Både set i lyset af generelle erhvervsudviklings- og lokaliseringstendenser og i forhold til den lokale kontekst med udgangspunkt i områdets forcer, blandt andet den gode trafikale beliggenhed med et kommende letbanestop ud for området.

Fremtidig identitet
Hvordan kan områdets identitet udvikles positivt? Hvilke kvaliteter findes i området, som kan videreudvikles, og hvilke faktorer og funktioner skal tilføres, for at opnå den mere bymæssige identitet, der fremover bliver nødvendig for at tiltrække og fastholde fremtidens virksomheder. Samtidig skal den nye identitet give et løft til det nordlige Glostrup som helhed og skabe bedre sammenhænge i hele området, med særlig fokus på at åbne det isolerede erhvervsområde op og skabe en kobling til naboområderne og boligområdet mod vest i særdeleshed.

Omdannelsesstrategi
Hvordan sætter vi gang i udviklingen? En ny fysisk udviklingsplan gør det ikke alene. Konkurrencen handler derfor også om at komme med offensive og realistiske bud på en omdannelsesstrategi, der giver Glostrup Kommune værktøjer til at igangsætte og fastholde omdannelsen af området.

Læs mere på Glostrup Kommunes hjemmeside

Kilde: Arkitektforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079