23948sdkhjf

Velux-topchef: Lav sigtbarhed forude

Det er stort set umuligt at sige noget om omsætning og indtjening i 2012, lyder det fra adm. direktør i Velux-gruppen, Jørgen Tang-Jensen.
Hos vinduesproducenten Velux er man gået ind til 2012 med forventninger om et år på niveau med 2012.

Det skyldes ikke en stålfast tro på, at 2012 bliver nøjagtig som 2011. Det skal i højere grad tages som et udtryk for usikkerheden, fortæller adm. direktør Jørgen Tang-Jensen i mandagens udgave af Jyllandsposten:

- Mulighederne i 2012 er absolut til stede. Men spørger du mig, om 2012 bliver et sort hul eller en flot dybblå himmel, så vil jeg svare, at det er en tæt og tyk tåge. På fem minutter kan jeg argumentere for, at vi vokser 5-10 pct. i år. Og giver du mig yderligere fem minutter, kan jeg argumentere lige så godt for det modsatte. Så det er meget svært, forklarer han.

På positivsiden hæfter Jørgen Tang-Jensen sig blandt andet ved den senere tids optimistiske toner fra USA og Tyskland samt de fortsat høje vækstrater på mange af de asiatiske markeder. I den anden ende af spektret fremhæver han Spanien, Portugal, Italien og Irland som lande, hvor det pt. er vanskeligt at sælge noget. Også på Balkan betegner han markederne som udfordrende.

Velux hentede i 2010 et overskud på 972 mio. ud af en omsætning på knapt 11,2 mia. kr. Selskabet er ejet af VHR Holding, som i samme regnskabsår realiserede et resultat på 1,73 mia. kr. 2011-regnskabet er endnu ikke offentliggjort .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125