23948sdkhjf

350 millioner til ny havnetunnel

Aarhus Havn har besluttet at bidrage til anlæg af en forbedret vejadgang til havnen med i alt 350 mio. kr.
Med havnens bidrag er den samlede finansiering nu på plads og EU´s betingelser kan nu opfyldes i god tid – Åhavevej er færdig i 2013 og Marselis Tunnelen vil være færdig i 2020.

Havnebestyrelsesformand, borgmester Jacob Bundsgaard understreger, at både hensyn til havnens konkurrencekraft, investeringsklima og fremtidige udviklingsmuligheder har spillet en stor rolle ved fastlæggelse af bidragets størrelse:

- Det har derfor været en vigtig forudsætning, at havnens priser ikke forøges som følge af beslutningen. Både EU, Staten, Aarhus Kommune og erhvervsvirksomheder i kommunen bidrager til den forbedrede adgangsvej, og det er derfor meget glædeligt, at også Aarhus Havn selv er i stand til at bidrage med et meget væsentligt beløb. Selv med dette bidrag vil Aarhus Havn fortsat være en meget solid virksomhed med en stærk økonomi, siger han.

Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn med en markedsandel på 55 % af de containere, der passerer gennem danske havne. Havnen er endvidere landets største foderstofhavn med en markedsandel på 62 %.

Læs mere om projektet på www.marselistunnel.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079