23948sdkhjf

Køge-håndværkere fravælger de store opgaver

Økonomien er udfordringen, som står i vejen for, at mindre håndværksvirksomheder i Køge-området kan gå sammen om at byde på områdets store byggeopgaver.
- I Køge har vi ikke så mange af de store, tunge virksomheder, at det her kan lade sig gøre.

Det siger formand for Køge Arbejdsgiverforening, Steen Rasmussen, til sn.dk om ideen om at lokale, mindre håndværkere skal gå sammen for at byde på hovedentrepriser på de store anlægs- og byggeopgaver i Køge-området.

I stedet forventer Steen Rasmussen, at de lokale håndværkere vil satse på at blive underleverandør og vinde mindre kommunale opgaver. Det skriver sn.dk.

Det økonomiske ansvar et problem
Særligt økonomien står ifølge Steen Rasmussen i vejen for etablering af lokale fællesskaber, der kan komme i betragtning til opgaver som f.eks. Køge Kyst.

Læs mere om: Køge Kyst har planen klar .

Hvordan firmaerne indbyrdes skal have ansvar for garantier og hvordan de forholder sig til problemerne forbundet med eventuelle konkurser i fællesskaberne, nævnes i sn.dk som stopklodser.

Netværk vil vinde opgaver
Netop med blik for klyngedannelse omkring de store bygge- og anlægsprojekter dannede fire virksomheder i 2011 netværket Connect Workflow.

Køge Kommune og Job & Society har ligeledes vist interesse for ideen om partnerskab mellem lokale virksomheder med blik for de store byggeprojekter.

Læs mere om: Netværk vil i betragtning til Køges anlægsmilliarder .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078