23948sdkhjf

Træmoduler snupper pris til grønt byggeevent

Det grønne byggeevent Building Green uddelte onsdag årets priser for Det Bæredygtige Element, og produktprisen tilfaldt det FSC-certificerede modulsystem EcoCocon.

Modulsystemet består af trærammer og halm, og er beregnet til ydervægge. Det er selvbærende op til fire etager, og elementerne, der består af 98 pct. naturlige, fornybare materialer, er certificeret efter både FSC, Cradle to Cradle og Passivhus-standarden.

–  Vi er virkelig overraskede og glade, stolte og taknemmelige over at vinde Det Bæredygtige Elements produktpris på Building Greens 10-års fødselsdag med vores præfabrikerede ydervægsmodul EcoCocon. Det bæredygtige byggeri er på vej ind i en ny fase. Vi skal flytte blikket fra energioptimering til det samlede bæredygtige impact, med fokus på materialernes klima- og miljø- samt sundhedsmæssige påvirkninger. - Og vi skal i særdeleshed ændre mindset i forhold materialernes betydning. Prisen retter et stort spotlight på vores produkt og vores mission: at gøre byggebranchen til en del af klimaløsningen i stedet for en del af problemet. Det tager vi imod med stor ydmyghed, og vi glæder os til at sætte yderligere turbo på, siger direktør i EcoCocon Lars Keller i en pressemeddelelse.

Produktprisen hædrer et produkt, der bidrager til et grønnere byggeri, mens Personprisen, der også blev uddelt onsdag fokusere på branchens ildsjæle. I år tilfaldt den arkitektuddannede Signe Sand, der i 2019 stiftede Byggeriudvalget under Den Grønne Studenterbevægelse.

–  Da vi stiftede prisen ”Det Bæredygtige Element” sammen med Building Green, tilbage i 2014, var der brug for at sætte fokus på de ildsjæle, som hver dag går forrest for at gøre bygge- og anlægsbranchen mere bæredygtig. Det er der stadig. For selvom der er sket meget, også nu, hvor Den Frivillige Bæredygtighedsklasse er lanceret, så er der stadig brug for at anerkende frontløberne og ikke mindst vise de gode eksempler, for branchen er stadig ikke i mål med den grønne omstilling, siger Marianne Meyer Jakobsen, Netværksleder i InnoBYG, der sammen med Building Green står bag Det Bæredygtige Element.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125