23948sdkhjf

Designpris til dansk vinduesrobot

Chicago Athenaeum i USA har netop offentliggjort vinderne af Good Design Award 2011 indenfor kategorien Robotics/Bionics.
Valget faldt blandt andet på GMV Handling– og ikke mindst på dansk design.

Champagne propperne sprang således også hos designfirmaet DN Group i Århus, som sammen med GMV har udviklet den prisvindende Winlet 350 robot. Prisen er én af USA’s fornemmeste anerkendelser i design.

Det er i Danmark ikke tilladt for en håndværker at løfte mere end ganske få kilo, og det er et problem, da et vinduesparti let kan veje 250 kg. Med Winlet 350 kan en håndværker montere store vindues- og glaspartier helt alene – og helt uden fysiske belastninger. Det sparer anstrengelser, tid og penge – og håndværkernes helbred.

Dansk produktion kan godt være profitabel
Robotten er et godt eksempel på en ny generation af danskdesignede eksportprodukter. Dansk lovgivning om miljøet og arbejdsforhold er særdeles stram, og tvinger både designere og virksomheder til at finde optimale løsninger, som sikrer, at vi mindsker nedslidning og dermed kan blive på arbejdsmarkedet længere.

Danmark er således bannerførende på dette område – og det kan eksporteres. Siden lanceringen af Winlet 350 robotten har GMV Handling da også åbnet for et stort antal eksportmarkeder - både i Europa og oversøisk.

Virksomheden har to afdelinger i Danmark. Winlet 350 fremstilles på fabrikken i Bredsten, medens al administration, økonomi og eksport sker fra afdelingen i Lemvig. De fleste underleverandører er ligeledes danske og et bevis på, at varer designet og produceret i Danmark kan være profitable og prisvindende.

Tilfreds med samarbejde
Da GMV Handling ønskede at udvikle en ny vinduesrobot, vidste man, at ikke kun funktionalitet, men også design var vigtigt.

- Det kræver meget forskellige kompetencer på én gang at produktudvikle en unik funktionalitet og et unikt design. Vi har helt bevidst valgt at vores kernekompetence skal være udvikling af produkter med en unik funktionalitet, forklarer Jesper Faurskov fra GMV Handling. Virksomheden valgte derfor at samarbejde med DN om at sikre produktet et unikt design, da disse kvalifikationer ikke var til stede internt i virksomheden.

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet, hvilket har betydet at DN også har været med i udviklingen af vores nyeste robot – WinLet 575, udtaler Erik Pedersen fra GMV Handling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079