23948sdkhjf

De kæmper om Byggeriets Miljøpris

Når TUN Byg 2012 løber af stablen i marts måned, er seks firmaer indstillet til messens Miljøpris. Se de nominerede her.
For at bakke op om innovative frontløbere lancerede TUN i 2010 tre klimapriser, som blev uddelt til udstillere på TUN Byg 2010, der kunne dokumentere energieffektivitet og CO2reduktion i fremstillingen eller anvendelsen af deres byggematerialer.

Byggeriets Miljøpris gives til en udstiller, der har iværksat en miljøstrategi og/eller en arbejdsmiljøstrategi.

Alternativt gives prisen for dokumenteret bæredygtige produkter/løsninger, der reducerer miljøbelastningen eller bidrager til bedre indeklima eller bedre arbejdsmiljø.

I 2010 blev Troldtekt kåret som vinder , og i 2012 er følgende seks virksomheder indstillet til prisen.

Nilfisk-Alto Danmark (Standnr. D-6005)
Nilfisk CFM T40W PCB
Nilfisk har udviklet en industriel støvsuger til sikker opsugning af PCB, et af verdens 10 farligste miljøgifte, som der er en betydelig risiko for at støde på i bygninger fra 50´erne, 60´erne og 70´erne.

Industristøvsugeren kan opsuge både våde og tørre materialer og har et særligt posesystem med opsamling i plastpose. Støvsugeren er støjsvag og arbejdstemperaturen lav. Udblæsningsluften går igennem et aktivt kulfilter, hvilket er med til at sikre arbejdsmiljøet.

Knauf Insulation (Standnr. A-0316)
Glasuld med Ecose Technology

Knauf Insulation introducerer en isoleringsløsning med miljøfordele. Glasulden produceres af 60 % genbrugsmateriale. Ecose Technology bindemidlet sikrer glasuldens holdbarhed, kompressionsmodstand og formstabilitet og er formaldehydfrit.

Den er uden fenoler, akryl, kunstige farver, blegemiddel eller farvestoffer. Ved øget kompression af materialet reduceres transporten, idet der kan pakkes et større antal produkter pr. palle.

Saint-Gobain Gyproc (Standnr. D-5414)
Gyptone Activ Air

Saint-Gobain har udviklet Gyptone Activ Air, som forbedrer indeklimaet og øger luftkvaliteten ved at nedbryde formaldehyd. Teknologien nedbryder formaldehyd til inaktive forbindelser, som dannes i gispkernen og er ikke skadelige.

Activ Air nedbryder op mod 70 % af formaldehydkoncentrationen i et kontrolleret testmiljø.

Xella (Standnr. E-6902)
Ytong Energy+

Ytong Energy+ er en isolerende byggeblok i porebeton til bærende ydervægge med en U-værdi på 0,11 W/m2K på 50 cm. Produktet er 100 % genanvendelig som råmateriale for nye porebetonprodukter og er indeklimamærket.

Ytong Energy+ er certificeret med en Cradle to Cradle basic certificering af EPEA, den internationale Cradle to Cradle organisation.

Kebony (Standnr. A-2632)
Kebonisering

Kebony producerer et alternativ til tropisk træ og almindeligt trykimprægneret træ. En patenteret modificeringsteknologi kaldet ”Kebonisering” forvandler bæredygtigt træ, ”lokalt” træ, til træ med egenskaber, som kan sammenlignes med tropisk hårdttræ.

Kebony er FSC- og PEFC-certificeret og er tildelt Svanemærket inden for kategorien ”Træ – særlig holdbart”.

Alfix (Standnr. D-6320)
Miljø- og arbejdsmiljøstrategi

Alfix har igennem de seneste 10 år opbygget en miljø- og arbejdsmiljøstrategi, hvor de så vidt muligt tænker miljø ind i alle processer, produktion og produkter. Alfix arbejder for, og har opnået resultater, i forhold til et ansvarligt arbejdsmiljø for medarbejdere, kunder og slutbrugere.

Arbejdsmiljøet har en central plads i Alfix´ produkters egenskaber, herunder forhold som håndtering, ergonomi og bortskaffelse. Miljø- og arbejdsmiljøstrategien kommer til udtryk i alle led i virksomheden.

Nomineringskomité
Klima- og Energiministeriet, Energistyrelsen, direktør Ib Larsen
Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
Håndværksrådet, adm. direktør Ane Buch
Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
Akademisk Arkitektforening, direktør Jane Sandberg
Danske Arkitektvirksomheder, direktør Christian Lerche
Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
F.R.I, direktør Henrik Garver
Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
PEFC, formand Niels Peter Dalsgaard Jensen
SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
DI Byggematerialer, branchedirektør Elly Kjems Hove
Trælasthandlerunionen - TUN, Adm. direktør Palle Thomsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094