23948sdkhjf

Pihl & Søn ryster posen – etablerer nyt koncernmoderselskab

Pihl & Søn A/S og LM Byg A/S afslører i dag starten på en omstrukturering af koncernen, der skal munde ud i etableringen af et fælles holdingselskab, Pihl Holding A/S. Det skal fremover være koncernmoderselskab for de tre driftsselskaber – LM Byg, Pihl & Søn og BNS. LM Byg bliver fremadrettet et driftsselskab på linje med Pihl & Søn og BNS, mens en række centrale funktioner samles i det nye koncernmoderselskab. 

Den nye struktur skal fremtidssikre koncernen og skabe nye muligheder for vækst og effektivisering, lyder det i en pressemeddelelse. 

– Målet med omstruktureringen er at blive stærkere på alle parametre. Hvert selskab får ansvar og frihed i den daglige drift med fortsat stærkt projektfokus, og samtidig centraliserer vi en række funktioner i det nye holdingselskab. Vores virksomheder er lønsomme, og det skal de også være i fremtiden, siger Jesper Koefoed, bestyrelsesformand, i pressemeddelesen. 

– Den nye struktur kommer til at effektivisere vores omkostninger og samtidig frigive ressourcer til nye tiltag og fokusområder, tilføjer han.

Pihlkonsortiet består

Selvom der rokeres om i selskabsstrukturen, fortsætter samarbejdet i Pihlkonsortiet - Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S - som tidligere.

– Hverdagen for vores medarbejdere bliver som før, og virksomhederne vil fortsat gøre brug af hinandens kompetencer i forskellige konstellationer som hidtil, understreger Jesper Koefoed.

Hans Anker Nielsen, der er adm.  direktør i LM Byg, træder ind som adm. direktør for Pihl Holding, når strukturen er på plads.

Vækst kræver ny struktur

Jesper Koefoed understreger, at LM Byg, Pihl & Søn og BNS fortsætter som selvstændige selskaber med hver deres direktør i spidsen. Det betyder, at den daglige drift kommer til at ligge hos de enkelte virksomheder, mens en række funktioner samles i Pihl Holding. Det indebærer helt lavpraktisk en centralisering af for eksempel lønsystemer og visse stabsfunktioner. 

Ifølge Jesper Koefoed skaber det en lavere omkostningsstruktur, der medfører, at der frigives kræfter i de enkelte selskaber til at fokusere på salg, tilbud, produktion og indkøb. Målet er at vise rettidig omhu og sikre, at man også i fremtiden vil være konkurrencedygtige, lyder det. 

– Vi er gennem de seneste år nået en størrelse, hvor det strategisk giver mening at omstrukturere og derigennem give os plads til at vokse yderligere. Vi har en klar vision for fremtiden og for, hvordan vi kan tage et skridt op ad stigen som koncern, og det indebærer endnu tættere samarbejde og stærkere synergier på tværs af driftsenhederne, siger Jesper Koefoed.

Den nye koncernledelse i Pihl Holding vil bestå af Hans Anker Nielsen (CEO), Halldor P. Ragnarsson, Per Semmling og Mikkel Baastrup, hvor de tre sidstnævnte samtidig er direktører i hvert af datterselskaberne: Pihl & Søn, LM Byg og BNS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094