23948sdkhjf

125 boliger er Silkeborgfirmas seneste projekt i Kolding

Et 13.200 kvm nedslidt erhvervsområde i Kolding bliver omdannet til et nyt boligområde med omkring 125 boliger, hvis det står til Birch Ejendomme. 

Forslaget for arealet mellem Fynsvej, Dyrehavegårdsvej og Koldinghave lægger op til seks nye bygninger med i alt 125 boliger, et fælleshus og nye parkeringspladser. Bygningerne bliver mellem tre og fem etager, højest ved Fynsvej med fem etager og lavest i den centrale del af området med tre etager. 

Udvikleren med base i Silkeborg står bag flere nye boligbyggerier i Kolding, og der er politisk medvind til planerne for det nye areal. 

– Området trænger helt indiskutabelt til et løft og derfor ser vi positivt på Birch Ejendommes forslag om at bygge boliger i området og dermed etablere flere attraktive boliger med kort afstand til bymidten og tæt på grønne områder, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune, Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse fra kommune. 

Udvalget gav på et møde i går den 4. november 2020 grønt lys til, at By- og Udviklingsforvaltningen kan gå i gang med at udvikle en ny lokalplan for området og et kommuneplantillæg, der er nødvendigt fordi området i dag er udlagt til erhverv. Den lokalplan skal blandt andet sikre stiforbindelser gennem området, der skaber sammenhæng med de grønne områder, kunstkvarteret og midtbyen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078