23948sdkhjf

35 meter lang stålbro løftes ind i ét stykke

CG Jensen står bag etableringen af en stålbro over søen i Fælledparken. Broen er skulpturel og tegnet af MLRP arkitekter i en svag bue.
Der bliver basis for et tilløbsstykke, når CG Jensen den 28. januar løfter en 35 meter lang bro på plads ved søen i Fælledparken. Broen, som løftes ind i ét stykke, placeres på de fundamenter, som CG Jensen i forvejen har støbt.

Selve løftet sker ved hjælp af Danmarks største mobilkran, som til lejligheden er hentet ved kranfirmaet Krangården, der løfter 500 tons svarende til 100 elefanter.

Det er muligt at komme tæt på og se løftet, der er planlagt til kl. 10-12. Det bedste sted at se det hele er på Blegdamsfælleden ved søen foran Cafépavillonen. Her serverer Københavns Kommune kaffe og croissanter fra kl. 10.

Broen er skulpturel og tegnet af MLRP arkitekter i en svag bue. Brodækket er udført i Accoya træ, der er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ. Accoya træ har de samme kvaliteter: meget hårdt, vejrbestandigt og formstabilt, men belaster ikke miljøet sådan som noget hårdttræ gør.

Projekt skal fordoble besøgstallet
Det overordnede grundlag for fornyelsen af Fælledparken er et mål om, at byens parker i 2015 skal bruges dobbelt så meget som i dag. Med 11 millioner besøgende om året har parken tydeligvis meget at byde på. Men behovene har ændret sig, siden parken blev anlagt for 100 år siden.

Fornyelsesprojektet er blevet til på baggrund af en udviklingsplan for Fælledparken, som Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdede i 2006. Arbejdet er inddelt i seks etaper og står på fra 2009 til 2012.

Når parken står færdig vil der være ny beplantning, belysning, rullesti, mere åbne og indbydende indgange. Derudover er der en del større anlæg, som for eksempel skaterparken, der bliver forbedret, og så vil der også komme helt nye til.

En donation på 152 mio. kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal har gjort det muligt at realisere projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063