23948sdkhjf

”Udsigten” på vej på 19.000 kvm areal i Aabenraa

Den 1. december køber W1 Holding den 18.957 kvm store grund på Posekærvej 8 i Aabenraa af Aabenraa Kommune. Her skal boligprojektet "Udsigten så skyde frem", skriver Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse. 

Det er et mål for de kommende ejere at skabe en varieret boligbebyggelse, som henvender sig bredt med fem boligtyper – rækkehuse, rækkehuse med orangeri, gårdhavehuse, parterrehuse og villaer. Bebyggelsen skal ifølge projektet medvirke til at skabe et mangfoldigt miljø, hvor der er plads til den moderne sammenbragte familie, seniorer, singler og kernefamilier. 

I projekter der fokus på bæredygtighed ud fra FN’s Verdensmål, fortæller Torben Brand, projektudvikler W1 Holding:

– I sikringen af den miljømæssige bæredygtighed inddrages emner som urbanitet, landskab, materialer, energi, dagslys og indeklima. Driften sker med et minimum af ressourcer, og i designet prioriteres passive tiltag til sikring af huse med godt indeklima og lavt energiforbrug, siger han i pressemeddelelse. 

I ”Udsigten” er naturen også prioriteret, hvor beplantningen får lov til at være vild, og hvor regnvandet håndteres i kombination med det grønne i et rekreativt miljø. Derfor vil der blandt andet være grønne overflader med regnvandsbede, der fremmer biodiversiteten. Samtidig er udemiljøerne tænkt i en socialt, bæredygtig tanke, som understøtter fællesskaber, øger oplevelsen af tryghed og forebygger ensomhed. 

– Nu forestår den kommende lokalplanproces, hvor lokalplanarbejdet skal i den retning, som projektet kommer med, siger formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096